Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

CEO ΕΛ-ΠΕ Γρ. Στεργιούλης: Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής και οικονομική ευρωστία προδιαγράφουν μια ακόμη θετική χρονιά

CEO ΕΛ-ΠΕ Γρ. Στεργιούλης: Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής και οικονομική ευρωστία προδιαγράφουν μια ακόμη θετική χρονιά
Αισιοδοξία για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Γρηγόρης Στεργιούλης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του ομίλου. 
Όπως σημειώνει ο κ. Στεργιούλης τα διυλιστήρια του ομίλου κατέγραψαν νέο ρεκόρ παραγωγής το Γ΄ Τρίμηνο του 2016, ενώ η εξαιρετική ευρωστία της εταιρίας επέτρεψε όχι μόνο την υπερκάλυψη της ζήτησης του ομολόγου που εκδόθηκε, αλλά και την επίτευξη πολύ μειωμένου επιτοκίου που επιτρέπει την μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στεργιούλη έχει ως εξής: 
«Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για το εννιάμηνο 2016, δημιουργούν αισιοδοξία για μία ακόμη πετυχημένη χρονιά, γεννούν προσδοκίες και καθήκοντα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.
Σε ό,τι αφορά να ανακοινωθέντα αποτελέσματα, το 3ο  τρίμηνο του έτους χαρακτηρίζεται από υψηλές λειτουργικές επιδόσεις σε όλες τις επιχειρηματικές μας μονάδες.
Η πλήρης διαθεσιμότητα των μονάδων παραγωγής και η διατήρηση του ήδη υψηλού δείκτη υπεραπόδοσης των διυλιστηρίων (overperfomance), αντιστάθμισε τα μειωμένα περιθώρια διύλισης και η συνεχιζόμενη εξωστρέφεια επέτρεψε την πλήρη διάθεση των προϊόντων με έμφαση στις εξαγωγές. 
Τα διυλιστήρια μας, δουλεύουν σε πλήρη τροφοδοσία και το Γ’ Tρίμηνο παρουσίασαν ιστορικό ρεκόρ παραγωγής.
Η εξαιρετική ευρωστία της εταιρείας επέτρεψε όχι μόνο την υπερκάλυψη της ζήτησης του ομολόγου που εκδόθηκε, αλλά και την επίτευξη πολύ μειωμένου επιτοκίου που επιτρέπει την μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες και το σύνολο των εργαζομένων, για την αφοσίωση και την ομαδικότητα».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης