Επιχειρήσεις

Aramco και Socar διεκδικούν την θυγατρική της Αυστριακής OMV στην Τουρκία

Aramco και Socar διεκδικούν την θυγατρική της Αυστριακής OMV στην Τουρκία
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Aramco αναζητά ευκαιρίες στην Τουρκία και επέγραψε ήδη τον περασμένο Οκτώβριο μνημόνια κατανόησης με 18 Τουρκικές εταιρείες
Η Σαουδαραβική Saudi Arabian Oil Co. (Aramco), ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, διεκδικεί όπως και η Αζερική κρατική εταιρεία ενέργειας Socar την θυγατρική εταιρεία λιανικής πώλησης καυσίμων της Αυστριακής OMV AG στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η Aramco έχει προσλάβει ως σύμβουλο για την πιθανή εξαγορά της OMV Petrol Ofisi AS, η οποία είναι ο μεγαλύτερος πωλητής καυσίμων στην Τουρκία, την HSBC Holdings Plc.
Η OMV η οποία αγόρασε Petrol Ofisi για περισσότερα από 2,5 δισ. δολάρια σε μια σειρά από συναλλαγές μεταξύ του 2006 και του 2010 από την Dogan Sirketler Grubu Holding AS, πουλάει τώρα την εταιρεία στο πλαίσιο του προγραμματισμού της για αύξηση της ρευστότητάς της κατά 3,8 δισ. δολάρια από την πώληση περιουσιακών στοιχείων και τη μείωση των θέσεων εργασίας, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η Petrol Ofisi λειτουργεί 1.785 πρατήρια καυσίμων στην Τουρκία και διαθέτει την μεγαλύτερη δυνατότητα αποθήκευσης καυσίμων και logistics των επιχειρήσεων της χώρας.
Σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, η OMV έχει εκτιμήσει την λογιστική αξία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Petrol Ofisi στο 1,6 δισ. δολάριο, ωστόσο το πρακτορείο εκτιμά, ότι δεν μπορεί να πάρει από την πώληση περισσότερα από 1,3 δισ. δολάρια.
Ο εκπρόσωπος της OMV Robert Lechner είπε ότι η διαδικασία πώλησης συνεχίζεται και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Aramco αναζητά ευκαιρίες στην Τουρκία και επέγραψε ήδη τον περασμένο Οκτώβριο μνημόνια κατανόησης με 18 Τουρκικές εταιρείες, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σαουδαραβικής εταιρείας Amin Nasser.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης