Επιχειρήσεις

Αναδιάρθρωση πληρωμών ομολόγων της ύψους 700 εκατ. δολ. επιδιώκει η Dana Gas

tags :
Αναδιάρθρωση πληρωμών ομολόγων της ύψους 700 εκατ. δολ. επιδιώκει η Dana Gas
Η αραβική εταιρεία αντιμετωπίζει έλλειψη ρευστότητας λόγω απλήρωτων οφειλών προς αυτήν από την Αίγυπτο και το ιρακινό Κουρδιστάν
Η ενεργειακή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dana Gas διόρισε την επενδυτική τράπεζα Houlihan Lokey ως οικονομικό σύμβουλο και το δικηγορικό γραφείο Squire Patton Boggs ως νομικό σύμβουλο για την αναδιάρθρωση ομολόγων της ποσού ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που έληξαν τον Οκτώβριο.
Η αραβική εταιρεία αντιμετωπίζει έλλειψη ρευστότητας λόγω απλήρωτων οφειλών προς αυτήν από την Αίγυπτο και το ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με την ίδια, η οποία ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου την πρόθεσή της να διεξαγάγει συζητήσεις με τους κατόχους ομολόγων της.
Οι δανειστές της Dana έχουν ορίσει την τράπεζα Moelis με έδρα τη Νέα Υόρκη ως οικονομικό σύμβουλο και την αμερικανική νομική εταιρεία Weil, Gotshal & Mangers ως νομικό σύμβουλο, για να διαπραγματευτούν την αναδιάρθρωση των ομολόγων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 18 Μαΐου, ότι της καταβλήθηκε το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, από τα περίπου 280 εκατομμύρια δολάρια των συνολικών καθυστερημένων απαιτήσεων της εταιρείας από την Αίγυπτο από το τέλος του α΄ τριμήνου του 2017.
Λίγες μέρες αργότερα έλαβε μια επιπλέον μερική αποπληρωμή 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αίγυπτο.
Ακόμη, η αραβική εταιρεία λέει, ότι της οφείλονται 714 εκατομμύρια δολάρια από την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο Ιράκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης