Επιχειρήσεις

Η SOCAR θέλει να κατασκευάσει χημικό βιομηχανικό πάρκο στην Τουρκία

Η SOCAR θέλει να κατασκευάσει χημικό βιομηχανικό πάρκο στην Τουρκία
Ο Ozturk τόνισε, ότι η δημιουργία ενός χημικού βιομηχανικού πάρκου είναι μια καινοτομία για την Τουρκία
Η θυγατρική της Αζερικής κρατικής ενεργειακής εταιρείας SOCAR στην Τουρκία, SOCAR Turkey Enerji A.S., θέλει να κατασκευάσει ένα χημικό βιομηχανικό πάρκο στη γειτονική μας χώρα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής Hayati Ozturk.
Ο Ozturk τόνισε, ότι η δημιουργία ενός χημικού βιομηχανικού πάρκου είναι μια καινοτομία για την Τουρκία, καθώς όπως σημείωσε, η ζήτηση για χημικά προϊόντα αυξάνεται στην γειτονική μας χώρα και το νέο μοντέλο της SOCAR για την οργάνωση της παραγωγής χημικών προϊόντων θα δημιουργήσει μια νέα εξέλιξη.
«Προς το παρόν οι εργασίες περιλαμβάνουν την παραγωγή αιθυλενίου από μεθάνιο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SOCAR Turkey Enerji και πρόσθεσε ότι «αυτή θα είναι μια επανάσταση για τον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας, καθώς θα μειωθεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο».
Η SOCAR Turkey Enerji A.S. κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στο συγκρότημα πετροχημικών Petkim και υλοποιεί το έργο κατασκευής του διυλιστηρίου Star.
 Τα περιουσιακά στοιχεία των πετροχημικών Petkim αυξήθηκαν κατά 44,2% και ανήλθαν σε 5,46 δισ. τουρκικές λίρες το 2015 από 3,79 δισ. τουρκικές λίρες το 2014.
Τα καθαρά κέρδη της Petkim αυξήθηκαν κατά 14% το 2015 σε σύγκριση με το 2014 και ανήλθαν σε 639,2 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.
Το μετοχικό της κεφάλαιο έχει αυξηθεί σε 1,5 δισ. τουρκικές λίρες.
Η Petkim είναι ο μοναδικός κατασκευαστής στην Τουρκία πλαστικών συσκευασιών, υφασμάτων και απορρυπαντικών, το 25% των οποίων εξάγεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης