Επιχειρήσεις

Reuters: Η Toyota πούλησε όλες τις μετοχές της Tesla

Reuters: Η Toyota πούλησε όλες τις μετοχές της Tesla
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας είχε αγοράσει περίπου το 3% του μεριδίου της Tesla για 50 εκατομμύρια δολάρια
Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι πούλησε όλες τις μετοχές της Tesla μέχρι τα τέλη του 2016, έχοντας ακυρώσει την συνεργασία της με την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας είχε αγοράσει περίπου το 3% του μεριδίου της Tesla για 50 εκατομμύρια δολάρια.
Ο εκπρόσωπος της Toyota, Ryo Sakai δήλωσε ότι η εταιρεία είχε πωλήσει όλες τις μετοχές της στην Tesla στο τέλος του 2016, ως μέρος της τακτικής περιοδικής αναθεώρησης των επενδύσεών της, αφού είχε αρχικά πωλήσει ένα τμήμα το 2014.
"Η αναπτυξιακή μας συνεργασία με την Tesla έληξε πριν από κάποιο διάστημα και αφού δεν έχουν υπάρξει νέες εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να πουλήσουμε το υπόλοιπο ποσοστό", δήλωσε ο Ryo Sakai.
Τον Νοέμβριο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία όρισε τον πρόεδρο της υπεύθυνο να καθοδηγήσει το νεοσύστατο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Το τμήμα περιλαμβάνει μια νέα εσωτερική μονάδα για το σχεδιασμό της στρατηγικής της Toyota για την ανάπτυξη και εμπορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να συμβαδίσει με τους αυστηρότερους κανονισμούς για τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης