Επιχειρήσεις

Συμφωνία BP και Rosneft για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο

Συμφωνία BP και Rosneft για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο
"Το Μνημόνιο Συνεργασίας είναι άλλο ένα ορόσημο στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Rosneft και της BP", ανέφερε η Rosneft
Η ρωσική Rosneft και η BP υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για το φυσικό αέριο και MoU για την πώληση και αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το 2019, ανακοίνωσε η Rosneft.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα έγγραφα υπογράφηκαν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης χθες, Παρασκευή 2/6.
Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να αναπτύξουν ολοκληρωμένη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου με στόχο την από κοινού υλοποίηση έργων φυσικού αερίου στη Ρωσία και στο εξωτερικό, που επικεντρώνονται στην έρευνα και παραγωγή αερίου, στην παραγωγή LNG, στην προμήθεια και στην εμπορία.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας, η Rosneft και η εξ ολοκλήρου θυγατρική της BP, η BP Gas Marketing Limited θα συνάψουν μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς για την προμήθεια φυσικού αερίου που παράγει η Rosneft για να διασφαλίσει την παράδοση πρόσθετου ρωσικού φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές, από το 2019.
"Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας είναι άλλο ένα ορόσημο στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Rosneft και της BP", ανέφερε η Rosneft.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης