Επιχειρήσεις

Γερμανία: Στο μικροσκόπιο η Porsche για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων

tags :
Γερμανία: Στο μικροσκόπιο η Porsche για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων
Η Audi ανακαλεί 24.000 μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2010 και 2013 και ενδέχεται να εκπέμπουν μέχρι και τους διπλάσιους ρύπους σε σύγκριση με το όριο
Στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών βρίσκεται η Porsche για  το κατά πόσον χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό για τη χειραγώγηση των ελέγχων εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Wirtschaffswoche.
Σύμφωνα  με το Reuters, η γερμανική KBA εξετάζει κατά πόσον η Porsche χρησιμοποιεί λογισμικό που παρακολουθεί τις κινήσεις του τιμονιού για να διαπιστώσει αν το αυτοκίνητο είναι στη ράμπα ελέγχου.
Παράλληλα η Audi γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι περίπου 24.000 μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2010 και 2013 πρόκειται να ανακληθούν, λόγω «ανωμαλιών» που ανακαλύφθηκαν στις δοκιμές εκπομπών και έδειξαν πως τα μοντέλα μπορεί να εκπέμπουν μέχρι και τους διπλάσιους ρύπους σε σύγκριση με το όριο.
Η Audi συμφώνησε με τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές σε μια ανάκληση οχημάτων, που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αφορά σε 14.000 μόνο στην εγχώρια αγορά της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης