Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αντιπαράθεση για την ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Αντιπαράθεση για την ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και ο πρόεδρος των ενεργειακών δήμων και δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.
«Η οποιαδήποτε πώληση μεριδίου της ΔΕΗ πρέπει να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Κοζάνης.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και ο πρόεδρος των ενεργειακών δήμων και δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Αδαμίδης τόνισε, ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι αντίθετη σε κάθε εκποίηση της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος στο «φθηνό» τιμολόγιο για τη Δυτική Μακεδονία, επεσήμανε ότι αν αυτό ισχύσει, τότε θα μείνουν ελάχιστοι που θα αγωνίζονται για το μέλλον της ΔΕΗ.
Ο κ. Καρυπίδης στην ομιλία του τόνισε, ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει γίνει, είναι ότι έχει εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η δέσμευση απέναντι στους δανειστές.
«Θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλος αν υπάρξει πρόβλημα με την αυτάρκεια της χώρας σε ενέργεια και βρεθούν σε αδιέξοδο η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι» πρόσθεσε ο κ. Καρυπίδης και επεσήμανε ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό τη θέση του Συντονιστικού Οργάνου, που συγκροτήθηκε για να διασφαλίσει τη θέση της ΔΕΗ στο νέο Ενεργειακό Τοπίο.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής χαρακτήρισε τον κ. Καρυπίδη «αμήχανο» και «παρατηρητή» των εξελίξεων στη ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι «παρακολουθεί τις εξελίξεις αδυνατώντας να παρέμβει και να ανταποκριθεί στο ρόλο του».
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του μάλιστα, ζήτησε την παραίτηση του κ. Καρυπίδη, την οποία όπως είπε, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης είχε εξαγγείλει σε περίπτωση που υπάρξει η πώληση της ΔΕΗ.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωργία Ζεμπιλιάδου ανέφερε, ότι ο Περιφερειάρχης το μόνο που έφερε από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι το «πωλητήριο της ΔΕΗ», ενώ κατηγόρησε και περιφερειακούς συμβούλους ότι «κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους».
Μάλιστα τόνισε, ότι «σ’ αυτή τη φάση ο Περιφερειάρχης επέλεξε τον ρόλο του Εφιάλτη και η Περιφερειακή Αρχή έχει αποφασίσει να φέρει τη μεταλιγνιτική εποχή στο σήμερα».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Βήττας τόνισε, ότι «αυτοί που εμφανίζονται να έχουν σκληρές κόντρες μεταξύ τους, είναι αυτοί που διαφωνούν μόνον στον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει η ιδιωτικοποίηση», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να αντισταθούν και να βγουν στους δρόμους.
Τέλος ο Σάββας Σαπαλίδης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι «πρέπει να εμμείνουμε, ότι τα νερά και η ενέργεια πρέπει να είναι δημόσια αγαθά» και τόνισε, ότι η έλευση του πρωθυπουργού για το Αναπτυξιακό Συνέδριο «θα βάλει σε τροχιά ανάπτυξης όλη τη Δυτική Μακεδονία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης