Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Watsa (Fairfax): "Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα"

tags :
Watsa (Fairfax):
Oι αριθμοί δείχνουν πως η Ελλάδα πέρασε μία σκληρή κρίση, συγχαρητήρια στον επιχειρηματικό κόσμο που άντεξε
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανιστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings , Prem Watsa μιλώντας απόψε στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
"Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα", κατέληξε χαρακτηριστικά η ομιλία του κ.Watsa, ενώ αναφερόμενος έμμεσα στις προβλεψεις εταίρων για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιρλανδίας για την οποία οι προβλέψεις το 2012 ανέφεραν οτι η ανάπτυξη τα επομενα χρόνια θα ηταν  του 1-2 %, όμως η πραγματική επίδοση τα τρ;iα τελευταία χρόνια ηταν της τάξης του 5% και πλέον.
Ο κ. Watsa αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία (μείωση ΑΕΠ που ξεπέρασε την αντίστοιχη του αμερικανικού κράχ, υψηλή ανεργία, πτώση του Χρηματιστηρίου, υποχώρηση των ξένων επενδύσεων, των κατασκευών κ.α.) για να δώσει συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που επιβίωσαν από αυτές και να τονίσει οτι η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά θα βελτιωθεί.
Παρουσίασε επίσης τις επενδύσεις που έκανε την τελευταία διετία σε ελληνικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι το υψηλής στάθμης ανθρώπινο δυναμικό ήταν ένας από τους παράγοντες που μέτρησαν για τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων.
Ζήτησε ωστόσο οικονομική ελευθερία και διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος τονίζοντας οτι ρόλος του κράτους ειναι να εξασφαλίζει τις υποδομές και τους κανόνες ενώ οι νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται από τις επιχειρήσεις.
Ο διεθνούς εμβέλειας επενδυτής συνεχάρη την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση μιας πολύ δύσκολης δουλειάς που ηταν το κλείσιμο της αξιολόγησης και τόνισε οτι η Ελλάδα θα πρεπει να ενταχθεί στο προγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Ανέφερε επισης οτι ειναι απαραίτητη η διεύρυνση της φορολογικης βασης, η αρση των capital controls που τέθηκαν πριν απο δυο χρονια και η αποκατάσταση τη πρόσβασης στις αγορές,χωρίς την οποία ακόμη και οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα χρεοκοπούσαν.
"Δεν υπαρχει λόγος, κατέληξε, να μην ειναι η Ελλάδα η καλύτερη χώρα για επενδύσεις.
Έτσι θα ανακτήσετε τον έλεγχο της μοίρας σας. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα αυτά θα συμβούν και τα δύσκολα χρόνια θα μείνουν στο παρελθόν".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης