Επιχειρήσεις

Ψήφισμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ψήφισμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Ο επιχειρούμενες οι πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων που φέρεται να απαιτούν οι θεσμοί είναι απλώς η ευκαιρία των μεγάλων εταιριών να μπουν στην Ελλάδα αποκτώντας ,με ελάχιστα κεφάλαια, εγκαταστάσεις και πάγια πολλαπλάσιας αξίας αναφέρει το ψήφισμα
Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αποτρέψει τον «ακρωτηριασμό» της ΔΕΗ  με την πώληση μονάδων απηύθυναν με ψήφισμά τους οι σύνεδροι του 38ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
“Εμείς οι σύνεδροι του 38ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , από την Πτολεμαΐδα όπου πραγματοποιείται, καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαδικασία που οδηγεί στον «ακρωτηριασμό» τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση  της χώρας.
Ζητούμε από την κυβέρνηση αλλά και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου να ανατρέψει τους σχεδιασμούς που θα υπονομεύσουν, με βεβαιότητα, την προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει μετά από την πολυετή οικονομική κρίση.
Ο επιχειρούμενες οι πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων που φέρεται να απαιτούν οι θεσμοί δεν προσφέρουν τίποτε στην δήθεν απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Είναι απλώς η ευκαιρία των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών να μπουν στην Ελλάδα αποκτώντας ,με ελάχιστα κεφάλαια, εγκαταστάσεις και πάγια πολλαπλάσιας αξίας.
Ειδικότερα, από το 2001 έως σήμερα, αφενός οι κρατικοί περιορισμοί που υποχρέωσαν τη ΔΕΗ να απέχει από κάθε επενδυτική δραστηριότητα και αφετέρου η είσοδος των ιδιωτών έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση που απέχει πολύ από το να χαρακτηρίζει την παρουσία και τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ως μονοπωλιακή.
Επίσης, ένα μεγάλο τμήμα του λιγνιτικού «στόλου» της ΔΕΗ σε λίγα χρόνια θα τεθεί εκτός λειτουργίας και ως εκ τούτου η πίεση των δανειστών για την εκποίηση τμημάτων της ΔΕΗ δημιουργεί προβληματισμό και ενδεχομένως να μπορεί να εξηγηθεί με την επιμονή τους να μπουν στο «καλάθι» και οι υδροηλεκτρικές μονάδες.
Οι περιοχές όπου γίνεται η εξόρυξη του λιγνίτη και η αξιοποίησή του για την παραγωγή ενέργειας, κινδυνεύουν από τις αποφάσεις για πώληση λιγνιτικών μονάδων. Θα οδηγηθούν στον οικονομικό μαρασμό και την κατάρρευση.
Επειδή πιστεύουμε ότι είναι χρέος ολόκληρου του πολιτικού κόσμου η προστασία του βασικού αγαθού της ενέργειας και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ , σας καλούμε να ανατρέψετε και να ακυρώσετε κάθε απόπειρα «ακρωτηριασμού» του Ομίλου ΔΕΗ”.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης