Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πιτσιόρλας: Έρχονται πολύ σημαντικές επενδύσεις στη χώρα την επόμενη διετία

Πιτσιόρλας: Έρχονται πολύ σημαντικές επενδύσεις στη χώρα την επόμενη διετία
Τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, ο σιδηρόδρομος, οι τουριστικές υποδομές είναι ανάμεσα στους τομείς που θα δώσουν το σήμα της αλλαγής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης
Στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας την επόμενη διετία αναφέρεται ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
Οπως εκτιμά, στις 15 Ιουνίου θα κλείσει η «συνολική συμφωνία» και έτσι η Ελλάδα «θα γυρίσει σελίδα και η έξοδος από την κρίση θα είναι πια ορατή».
Δηλώνει επίσης, πεπεισμένος ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξουν «πάρα πολύ σημαντικές επενδύσεις» στη χώρα, που θα οδηγήσουν σε μια «θεμελιακή αλλαγή στην εικόνα της οικονομίας μας».
«Το 2017 θα είναι η κρίσιμη χρονιά που θα αρχίσει να καταγράφεται αυτή η αλλαγή», σημειώνει και προσθέτει πως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, ο σιδηρόδρομος, οι τουριστικές υποδομές, η Υγεία, η μεταποίηση κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, «θα είναι τομείς που θα δώσουν το σήμα της αλλαγής».

Για τα επιχειρηματικά deals στο ταξίδι στην Κίνα με τον πρωθυπουργό, ο κ.Πιτσιόρλας ανέφερε:

"Η συμμετοχή της Ελλάδος στο Belt and Road Forum που οργάνωσε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε με άμεσο τρόπο διαδικασίες ιστορικής σημασίας που συντελούνται  στην παγκόσμια οικονομία και βεβαίως να δούμε τη θέση και το ρόλο της χώρας μας σε αυτές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε για βιαστικές εκτιμήσεις ούτε για υπερβολές.
Όμως στην περιοχή μας συναντώνται παγκόσμιας εμβέλειας δυναμικές που εάν τις αξιοποιήσουμε με σχέδιο και σύνεση μπορούμε να κατακτήσουμε έναν ρόλο που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε η Ελλάδα. Ως προς τα συγκεκριμένα, πρέπει να πω ότι υπογράψαμε με την Κίνα μια τριετή συμφωνία που δημιουργεί το πλαίσιο για προσέλκυση πολύ μεγάλων επενδύσεων στην χώρα μας σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας".

Για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τόνισε:

"Είμαστε σε μια λεπτή φάση χειρισμών για να επιλύσουμε μεγάλα προβλήματα στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής. Εάν αποδώσουν οι προσπάθειες μας, θα επανεκκινήσει ένας κλάδος της οικονομίας μας πάρα πολύ σημαντικός και θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα. Ως αποτελέσματα πια κι όχι ως σχέδια και προοπτικές".

Εξάλλου, ο ίδιος διαψεύδει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε το κόστος όλων των δύσκολων αποφάσεων για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τώρα έχει μπροστά της δύο καθαρά χρόνια για να δρομολογήσει την ανάπτυξη και να προωθήσει όλο το θετικό μεταρρυθμιστικό της έργο ούτως ώστε στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει πειστικά μια νέα τετραετία. Η στρατηγική της είναι 2 + 4 χρόνια. Και αυτό θα έκανε όποιος βρισκόταν στη θέση της. Για ποιόν λόγο να χάσει αυτό το πλεονέκτημα και να πάει νωρίτερα σε εκλογές; Για να εισπράξει μόνο τη δυσαρέσκεια;"

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης