Επιχειρήσεις

ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στις 7 ελληνικές εισηγμένες της λίστας Forbes με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο

ΔΕΗ και ΕΛΠΕ στις 7 ελληνικές εισηγμένες της λίστας Forbes με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις  στον κόσμο
Από τις ελληνικές εισηγμένες, η Αlpha Bank βρίσκεται στην υψηλότερη θέση (1522η) και ακολουθούν η Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank, η Tράπεζα της Ελλάδας, η ΔEH και τα ΕΛΠE
Επτά ελληνικές εταιρείες  μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τις 2.000 μεγαλύτερες εισηγμένες στον κόσμο.
Στη λίστα του 2017 περιλαμβάνονται εταιρείες από 58 χώρες, οι οποίες αντιστοιχούν συνολικά σε $35,3 τρισ. πωλήσεις, $2,5 τρισ. κέρδη, $169,1 τρισ. ενεργητικό και έχουν από κοινού χρηματιστηριακή αξία $48,8 τρισ.
Από τις ελληνικές εισηγμένες, η Αlpha Bank βρίσκεται στην υψηλότερη θέση (την 1522η) , με πωλήσεις $4,6 δισ., κέρδη $46 εκατ., ενεργητικό 68 εκατ. και κεφαλαιοποίηση 2,6 δισ.
Ακολουθούν η Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank, η Tράπεζα της Ελλάδας, η ΔEH και τα ΕΛΠE
Το 40% των εταιρειών της λίστας προέρχονται από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Οι αμερικανικές και κινεζικές εισηγμένες έχουν τον κυρίαρχο λόγο και στην πρώτη δεκάδα, με κολοσσούς όπως η κινεζική ICBC, η Βerkshire Hathaway  και η JP Morgan Chase.
Η κατάταξη βασίζεται σε μια σύνθετη αξιολόγηση που λαμβάνει υπόψη τις πωλήσεις, τα κέρδη, τη χρηματιστηριακή αξία και το ενεργητικό των εταιρειών.
Σημειώνεται πως σε σχέση με το 2016 έχουν αυξηθεί και οι τέσσερις κατηγορίες, με την κεφαλαιοποίηση να είναι κατά 10% υψηλότερη.

.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης