Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών η ΔΕΗ με τη βοήθεια εισπρακτικής εταιρίας

Στο «κυνήγι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών η ΔΕΗ με τη βοήθεια εισπρακτικής εταιρίας
Τα χρέη των πελατών της επιχείρησης ανέρχονται σήμερα στα 2,2 δις. ευρώ
Δύο μέτρα και δύο σταθμά έχει η ΔΕΗ για τους καταναλωτές.
Για τους πελάτες που μπαίνουν στη ρύθμιση βάζει επιτόκιο 5,5%, ενώ για τους πελάτες που δεν προσέρχονται σε ρύθμιση η διοίκηση προσλαμβάνει σύμβουλο.  
Σε ανακοίνωση της η δημόσια επιχείρηση τονίζει μεταξύ άλλων ότι θα διατηρεί «ουσιαστική επικοινωνία με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, ο οποίος θα έχει ένα σύμβουλο δίπλα του και όχι απλά έναν εισπράκτορα», καταλήγοντας πως «η αναζήτηση και η υιοθέτηση σύγχρονων πελατοκεντρικών χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων και, άρα, την αύξηση της ρευστότητας της επιχείρησης, θα γίνει αρωγός στη προοπτική της ανάπτυξής της μέσω νέων ενεργειακών προϊόντων. Είναι μία πελατοκεντρική προοπτική εκσυγχρονισμού και όχι μία κίνηση απλής εισπραξιμότητας λόγω της οικονομικής συγκυρίας του σήμερα στη χώρα».
Είναι εμφανές ότι η διοίκηση της ΔΕΗ με την ανακοίνωση της αναγνωρίζει το πρόβλημα ρευστότητας και την ίδια στιγμή λέει ότι δεν ψάχνει για εισπρακτική εταιρεία.  
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν μητρώο εγγραφής στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή για να είναι εφικτό να λειτουργήσουν μέσα στο  πλαίσιο που ορίζει η ελληνική νομοθεσία.
Πάντως η ΔΕΗ αναζητά σύμβουλο για να μαζέψει ένα μέρος από τα οφειλόμενα που φθάνουν τα 2,2 δις. ευρώ από 1,7 δις. ευρώ που ήταν το 2014.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ενεργών πελατών της ΔΕΗ ανέρχονται στα 985 εκατ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των πελατών ανέρχεται σε 1.584.000.
Οι πελάτες που οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ ανέρχονται σε 81.000 και το συνολικό ποσό που οφείλουν ανέρχεται σε 498 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της ΔΕΗ προσλαμβάνει σύμβουλο, όπως αναφέρει η ίδια, για αυτούς που δεν πληρώνουν και έχουν ρεύμα, ενώ όσοι πελάτες προσέρχονται για ρύθμιση πληρώνουν «τόκο» 5,5% από το πρώτο ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύμβουλος που θα επιλεγεί θα έχει αμοιβή 8% επί των εσόδων που θα εισπράξει.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης