Επιχειρήσεις

Άκρως θετικές UBS και Berenberg για το α΄ τρίμηνο της Μotor Oil - Οι τιμές- στόχοι

Άκρως θετικές UBS και Berenberg για το α΄ τρίμηνο της Μotor Oil - Οι τιμές- στόχοι
Ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών η ΜΟΗ στο α τρίμηνο
Με τον τίτλο:" Μια ακόμα μάχη κερδίθηκε, μένει να κερδιθούν και άλλες μέσα στο 2017" η Berenberg σχολιάζει τα αποτελέσματα της Motor Oil για το α τρίμηνο, διατηρώντας την τιμή - στόχο στα 19,4 ευρώ.
Αντίστοιχα η UBS δηλώνει εντυπωσιασμένη σε σχέση με τα αποτελέσματα καθώς το EBITDA του διυλιστηρίου στα 155 εκατ ευρώ ήταν 55% υψηλότερο από τις προβλέψεις της, που περιορίζονταν στα 99 εκατ ευρώ.
Παράλληλα τα καθαρά κέρδη στα 89 εκατ ευρώ ήταν 16% υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών.

UBS

Σύσταση αγοράς για την μετοχή της Motor Oil και τιμή –στόχο τα 18 ευρώ  από 17,7 ευρώ προτείνει η UBS μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.
Συγκεκριμένα σε έκθεσή της εντυπωσιακό ήταν το EBITDA αν και υποχώρησε λίγο από το τριμηνιαίο ρεκόρ ύψους 173 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, όταν τα περιθώρια διύλισης ήταν πολύ υψηλότερα.
Οι ισχυρές επιδόσεις στο EBITDA του διυλιστηρίου ύψους € 155 εκατ. ήταν 56% υψηλότερα  από τις προβλέψεις  της UBS  που ανέρχονταν στα € 99 εκατ.
Η εντυπωσιακή απόδοση προήλθε από βαρύ αργό  το οποίο μετατοπίστηκε κυρίως προς το Basrah Heavy (20%).
Η βέλτιστη επιχειρησιακή απόδοση σήμαινε  σύμφωνα με την έκθεση ότι το μείγμα προϊόντων ήταν ακόμα πολύ κοντά στις προσδοκίες, οδηγώντας το ακαθάριστο περιθώριο σε $ 10,1 / bbl από $ 8,3 / bbl το το τέταρτο τρίμηνο του16 (UBS $ 7,2 / bbl).

Berenberg

Διακράτηση και τιμή στόχο τα 19,40  ευρώ  προτείνει για την μετοχή της  Motor Oil η Berenberg.
Σε έκθεση για τα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρείας αναφέρεται  ότι
η Motor Oil Hellas (MOH) δεν απογοήτευσε την αγορά με το 1ο τρίμηνο 2017, καταγράφοντας πλήρως το μακροοικονομικό περιβάλλον και εκτιμά  ότι η ενίσχυση των αποτελεσμάτων θα συνεχισθεί ολόκληρο το έτος.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι  υπάρχουν τρία  βασικά στοιχεία   στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017.
Πρώτον, η MOH είχε ασυνήθιστα υψηλές πρώτες ύλες κατά το τρίμηνο, διερευνώντας  τις ευρείες ακαθάριστες διαφορές στην αγορά.
 Ως αποτέλεσμα, οι συρρικνωμένοι πληρωτέοι λογαριασμοί έχουν καταναλώσει όλα τα FCF στο πρώτο τρίμηνο του 2017.
Αυτό θα αντιστραφεί μέσω των υψηλότερων όγκων στα επόμενα τρίμηνα - οπότε θα συνεχισθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πολύ δυναμική πορεία κερδών το 2017.
Δεύτερον, η MOH αύξησε τις εισαγωγές του Kirkuk (25% του συνολικού σχιστόλιθου) και των βαρέων (20%).
Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου επιτρέπουν την παραγωγή βαρύτερων πρώτων υλών και η MOH είναι η πιο ευέλικτη στην Ευρώπη για να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία αγοράς.
Τρίτον, οι εγχώριες πωλήσεις μειώθηκαν κατά το τρίμηνο, παρέχοντας περαιτέρω αποδείξεις ότι η ελληνική αγορά αποδυναμώνεται και αυξάνεται η έκθεση της MOH στις εξαγωγές.
Η MOH συνεχίζει να διαπραγματεύεται με σημαντικές  εκπτώσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, προσφέροντας παράλληλα υψηλό προφίλ απόδοσης, καθώς και μερισματικές αποδόσεις και αποδόσεις FCF πάνω από 7% και 12% αντίστοιχα.
Παραμένει το πλέον προτιμώμενο διυλιστήριο στην Ευρώπη καταλήγει στην έκθεσή της η Berenberg.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης