Επιχειρήσεις

Η Dong Energy πουλάει τις επιχειρήσεις υδρογονανθράκων έναντι 1,1 δισ. δολ. στην Ineos

Η Dong Energy πουλάει τις επιχειρήσεις υδρογονανθράκων έναντι 1,1 δισ. δολ. στην Ineos
Η αγοραζόμενη επιχείρηση παράγει σήμερα κατά μέσο όρο 100.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως στη Βόρειο Θάλασσα.
Η Δανική ενεργειακή εταιρεία Dong Energy συμφώνησε να πουλήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Βρετανική Ineos έναντι ποσού που ξεπερνά το 1,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώην κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Δανίας έλαβε αυτήν την απόφαση, καθώς μετασχηματίζει τις δραστηριότητές της με επίκεντρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η Δανική εταιρεία κατέκτησε το 2016 ηγετική θέση στις υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις και τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσυρθεί από την πετρελαϊκή της δραστηριότητα.
Η Ineos, η οποία ελέγχεται από τον βρετανό δισεκατομμυριούχο Jim Ratcliffe, θα καταβάλει ένα αρχικό ποσό ύψους 1,05 δισ. δολαρίων, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση για επιπλέον πληρωμές ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη των πετρελαϊκών πεδίων που κατείχε η Dong Energy στη Βόρεια Θάλασσα.
Η αγοραζόμενη επιχείρηση παράγει σήμερα κατά μέσο όρο 100.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως στη Βόρειο Θάλασσα, ενώ τα δυνητικά αποθέματα σε κοιτάσματά της στη Δανία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζονται σε περίπου 570 εκατομμύρια βαρέλια.
Περίπου 440 εργαζόμενοι της Dong Energy θα ενταχθούν στο δυναμικό της Ineos με την ολοκλήρωση της πώλησης, η οποία αναμένεται να κλείσει το γ΄ τρίμηνο του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης