Επιχειρήσεις

Συνάντηση Δραγασάκη με αντιπροσωπεία της «Ελληνικής Παραγωγής»

Συνάντηση Δραγασάκη με αντιπροσωπεία της «Ελληνικής Παραγωγής»
Οι εκπρόσωποι της «Ελληνική Παραγωγή» παρουσίασαν τους στόχους του νέου φορέα και ανέλυσαν τους σχεδιασμούς τους για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας με τη βιομηχανική παραγωγή σε κεντρική θέση
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της «Ελληνική Παραγωγή» - Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη είχε σήμερα Δευτέρα 22/5/2017 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Την «Ελληνική Παραγωγή» εκπροσώπησαν οι Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ – Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου ΑΕ), Αθανάσιος Σαββάκης (Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΜΙΝ Βωξίτες ΑΕ), Ευριπίδης Δοντάς (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ).
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας οι εκπρόσωποι της «Ελληνική Παραγωγή» παρουσίασαν τους στόχους του νέου φορέα και ανέλυσαν τους σχεδιασμούς τους για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας με τη βιομηχανική παραγωγή σε κεντρική θέση.
Διατύπωσαν μάλιστα την άποψη ότι όχι μόνο υφίσταται η ανάγκη, αλλά και υπάρχει ισχυρή δυναμική για αύξηση της συμμετοχής της μεταποίησης στο εθνικό προϊόν μέσα από τη διενέργεια σημαντικών επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.
Ο Αντιπρόεδρος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη δημιουργία του νέου φορέα και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση αποδίδει στρατηγική σημασία στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας και τη θεωρεί βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού υποδείγματος Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά για τη διαμόρφωση σύγχρονης, συνεκτικής και αξιόπιστης βιομηχανικής στρατηγικής, καθώς και για αντιμετώπιση διαδεδομένων απόψεων που τείνουν να θεωρούν αυτόν το στόχο είτε μη αναγκαίο είτε ανέφικτο.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε πως μια τέτοια πολιτική δεν θα έχει τύχη εάν παγιδευτεί σε λογικές χαμηλών μισθών, υποβάθμισης της εργασίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Αντίθετα, η πολιτική αυτή θα είναι βιώσιμη και θα παράγει προωθητικά αποτελέσματα εάν στηριχθεί στην αξιοποίηση της γνώσης, την ενσωμάτωση της καινοτομίας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, το σεβασμό και την αναβάθμιση της εργασίας και την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός σταθερού καναλιού επικοινωνίας και στην εδραίωση συστηματικής συνεργασίας για την προώθηση της πολιτικής για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση εν γένει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης