Επιχειρήσεις

Η Lukoil υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής πετρελαίου

Η Lukoil υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής πετρελαίου
Ο αντιπρόεδρος της Lukoil είπε, ότι η τιμή του πετρελαίου θα φθάσει τα 55-60 το βαρέλι, εάν επιτευχθεί η παράτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, καθώς επετεύχθη ήδη ο στόχος για αύξηση της τιμής κατά 10-15 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Λέονιντ Φέντουν.
Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο επέκτασης της συμφωνίας για άλλους 9 μήνες, ο Φέντουν είπε χαρακτηριστικά «το υποστηρίζουμε» και συμπλήρωσε ότι «οι ποσοστώσεις για τη μείωση της παραγωγής καθορίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση, με το μερίδιό μας στη μείωση αυτή να είναι περίπου 50.000 βαρέλια ετησίως».
Τόνισε δε, ότι «η συμφωνία αυτή βοήθησε να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου κατά 10-15 δολάρια».
Ο Φέντουν είπε ακόμη, ότι η Lukoil προβλέπει, πως η τιμή του πετρελαίου θα φθάσει τα 55-60 το βαρέλι, εάν επιτευχθεί η παράτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Σημείωσε δε, ότι «55-60 δολάρια είναι το κατά προσέγγιση επίπεδο που αρμόζει τόσο στους παραγωγούς πετρελαίου, όσο και στους καταναλωτές».
Ο αντιπρόεδρος της Lukoil προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην επέκταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου για άλλους 9 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης