Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Petrobras σχεδιάζει να πουλήσει το διυλιστήριο στο Τέξας για λιγότερο από 200 εκατ. δολ.

tags :
Η Petrobras σχεδιάζει να πουλήσει το διυλιστήριο στο Τέξας για λιγότερο από 200 εκατ. δολ.
Η Βραζιλιάνικη εταιρεία είχε καταβάλει 1,2 δις. δολ. σε δύο δόσεις το 2006 και το 2012 για την απόκτησή του
Η βραζιλιάνικη κρατική εταιρία πετρελαίου Petróleo Brasileiro SA σχεδιάζει  να πουλήσει το εργοστάσιό της στην Πασαντένα, του  Τέξας, για λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια, πολύ χαμηλότερα από την τιμή αγοράς  σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές στο Bloomberg News σήμερα Τρίτη 9/5/2017.
Η Petrobras, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, είχε καταβάλει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο δόσεις το 2006 και το 2012 για την απόκτησή του.
Η εξαγορά διερευνάται από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για υποθέσεις δωροδοκιών που ενδέχεται να έχουν καταβληθεί στο πλαίσιο της αγοράς. Οι εισαγγελείς διεξάγουν ευρύτερη έρευνα για τη διαφθορά στην Petrobras.
Οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις μειώνουν επίσης την αξία του διυλιστηρίου, επεσήμαναν  πηγές στο Bloomberg, οι οποίες ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, καθώς η διαδικασία είναι εμπιστευτική.
Η πώληση του διυλιστηρίου θα μπορούσε να φέρει την Petrobras πιο κοντά στον στόχο της να εκποιήσει  περιουσιακά στοιχεία έως και 21 δισ. δολ.   μέχρι τα τέλη του 2018, καθώς προσπαθεί να μειώσει το χρέος και να επικεντρωθεί στις βασικές της  δραστηριότητες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pedro Parente δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα επιτύχει τον στόχο αυτό άνετα παρά τη μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης