Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΔΕΗ προτίθεται να παραχωρήσει 5.000 στρέμματα σε ακτήμονες στην περιοχή της Εορδαίας

Η ΔΕΗ προτίθεται να παραχωρήσει 5.000 στρέμματα σε ακτήμονες στην περιοχή της Εορδαίας
O βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης πρότεινε την δημιουργία ενός πρότυπου-καινοτόμου αγροκτήματος.
Την πρόταση του για την δημιουργία ενός πρότυπου-καινοτόμου αγροκτήματος έκτασης 5.000 στρεμμάτων που προτίθεται να παραχωρήσει η ΔΕΗ σε ακτήμονες, ώστε η ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας να καταστεί σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και καλλιέργειας αρωματικών φυτών δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης.
Σε συζήτηση του κ. Μουμουλίδη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη, ο τελευταίος όχι μόνο έκανε γνωστή την πρόθεση της επιχείρησης για παραχώρηση της έκτασης των 5.000 στρεμμάτων στα όρια των ορυχείων με τη Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής, αλλά το θέμα πρόκειται να έρθει προς συζήτηση σε ένα από τα επόμενα Διοικητικά Συμβούλια της επιχείρησης και να ληφθεί η σχετική απόφαση.
Ο Θέμης Μουμουλίδης συνέδεσε την αξιοποίηση των παραπάνω εκτάσεων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που πρόκειται να συζητηθεί στα τέλη Μαΐου, και αφορά  στη λειτουργία  Σχολής διετών τμημάτων ΤΕΙ για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα μπορούν να αναπτύξουν δράσεις στον αγροτικό τομέα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης