Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ισραηλινή ενεργειακή Delek επιδιώκει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

tags :
Η ισραηλινή ενεργειακή Delek επιδιώκει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
«Αν η Delek Group θέλει να είναι διεθνής εταιρεία, πρέπει να διαπραγματεύεται σε διεθνές χρηματιστήριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η ισραηλινή ενεργειακή εταιρεία Delek Group Ltd. επιδιώκει μετά την εξαγορά της Ithaca Energy Inc. φέτος, να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, κάτι που θα την βοηθήσει στην περαιτέρω επέκταση της διεθνώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
«Αν η Delek Group θέλει να είναι διεθνής εταιρεία, πρέπει να διαπραγματεύεται σε διεθνές χρηματιστήριο και νομίζω ότι αυτό του το Λονδίνου είναι ένα από τα καλύτερα για να είσαι εισηγμένος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Asaf Bartfeld, ο οποίος έθεσε ως χρονικό ορίζοντα «το εγγύς μέλλον».
Η Delek που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο ισραηλινό Yitzchak Teshuva, συμφώνησε να αγοράσει την Ithaca Energy Inc. για 615 εκατομμύρια δολάρια το Φεβρουάριο του 2017, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της στην Βόρεια Θάλασσα της Μεγάλης Βρετανίας, με στόχο όπως ανέφερε τότε να γίνει μια «παγκόσμια εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής».
Σήμερα μελετά ευκαιρίες στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και του Μεξικού στον Κόλπο του Μεξικού, όπως δήλωσε ο Bartfeld, αποκλείοντας ωστόσο τα project σχιστολιθικού πετρελαίου.
Η Delek είναι ο κύριος διαχειριστής του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Leviathan στο Ισραήλ, στο οποίο κατέχει μερίδιο 45%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης