Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Tokyo Gas απέκτησε μερίδιο σε θυγατρική της Castleton στο Τέξας

Η Tokyo Gas απέκτησε μερίδιο σε θυγατρική της Castleton στο Τέξας
Ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ιαπωνίας απέκτησε το 30% της Castleton Resources   πραγματοποιώντας την πρώτη επένδυση σε εταιρεία στις ΗΠΑ
Ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ιαπωνίας, η Tokyo Gas Co, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 8/5/2017  ότι έχει αποκτήσει ποσοστό συμμετοχής 30% σε θυγατρική της Castleton Commodities International LLC,  πραγματοποιώντας την πρώτη επένδυση σε μετοχική εταιρεία που ανήκει στις ΗΠΑ.
Η Tokyo Gas δεν αποκάλυψε την τιμή εξαγοράς για το μερίδιο στην Castleton Resources LLC, η οποία κατέχει και εκμεταλλεύεται πάνω από 160.000 στρέμματα στο Ανατολικό Τέξας με πρόσβαση στην κοιλάδα Cotton Valley και Haynesville Shale και έχει καθαρή παραγωγή περίπου 238 εκατ.  κυβικών ποδιών που αντιστοιχεί σε 1,65 εκατομμύρια τόνους ετησίως υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ).
Η Castleton Commodities κατέβαλε περισσότερα από 1 δις. δολ. για να αγοράσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία από την Anadarko Petroleum Corp τον περασμένο Νοέμβριο.
Η Tokyo Gas δεν θα λάβει μερίδιο από την εξαγωγή αερίου από το έργο αλλά η Castleton Resources, στην οποία ανήκει επίσης το 70% από άλλη μονάδα της Castleton Commodities International, θα πουλήσει την παραγωγή, δήλωσαν αξιωματούχοι της Tokyo Gas.
"Με τη συμμετοχή μπορούμε να αποκτήσουμε τεχνογνωσία  και αποσκοπούμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην αλυσίδα φυσικού αερίου", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Isao Hosoya, ανώτερος γενικός διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης της  Tokyo Gas.
Η Tokyo Gas δεν σκέφτεται να υλοποιήσει έργο LNG από την κοινή επιχείρηση λόγω έλλειψης σύνδεσης αγωγού με υφιστάμενο τερματικό σταθμό ΥΦΑ, αναφέρθηκε στο περιθώριο της ενημέρωσης σχετικά με την εξαγορά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης