Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΒΕ Κοζάνης: Η Δυτική Μακεδονία χάνει ευρωπαϊκά κονδύλια λόγω της ΔΕΗ

ΕΒΕ Κοζάνης: Η Δυτική Μακεδονία χάνει ευρωπαϊκά κονδύλια λόγω της ΔΕΗ
Σύμφωνα με το ΕΒΕ η παρουσία της ΔΕΗ στην περιοχή και το υψηλό ποσοστό συνεισφοράς της στο ΑΕΠ της χώρας, στερεί από τη Δυτική Μακεδονία ευρωπαϊκά κονδύλια.
Στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών του ΑΕΠ που παρουσιάζει η περιοχή λόγω παρουσίας της ΔΕΗ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στην πόλη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Απαντώντας ο υπουργός ανέφερε, ότι παρόμοια προβλήματα με πλασματικό ποσοστά του ΑΕΠ έχουν και άλλες περιφέρειες της χώρας και σημείωσε, ότι το θέμα προσκρούει στην νομοθεσία της ΕΕ, που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα το έχει θέσει στην αρμόδια επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.
Ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Παπαδημητρίου στο δημαρχείο της πόλης, αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης,  στην ενεργοποίηση του Βιομηχανικού Πάρκου Κοζάνης καθώς και στη συνεργασία με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους φορείς της περιοχής για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα ζήτησε την έμπρακτη στήριξη του υπουργείου στη φάση μετάβασης, που βρίσκεται η περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης