Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα προφανή ερωτήματα για την NRG

Τα προφανή ερωτήματα για την NRG
Το 2014, χρονιά όπου ο πάροχος δημοσίευσε τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά του στοιχεία, η NRG εμφάνισε τζίρο 3,14 εκατ. ευρώ και κέρδη 35,8 χιλιάδων ευρώ
«Με το κύρος και την αξιοπιστία του ενεργειακού ομίλου Χανδρή, προσφέρουμε  προγράμματα παροχής ηλεκτρικού  ρεύματος για τη  μείωση των εξόδων της ελληνικής οικογένειας και επιχείρησης».
Το μήνυμα αυτό αναγράφει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία NRG, η οποία - όπως αναφέρει στο ιστορικό της προς ενημέρωση των καταναλωτών -  δραστηριοποιείται στην αγορά της ενέργειας από το 2012 και μάλιστα κατατάσσει τον εαυτό της στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.  
Η αναφορά περί ομίλου Χανδρή, όπως είναι λογικό, κάνει τους καταναλωτές να  συνδυάζουν την NRG με τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, η οποία έχει παράλληλα παρουσία και στο ξενοδοχειακό κλάδο.
Όμως ο όμιλος Chandris Hotels & Resorts προέβη σε ανακοίνωση – διάψευση σχετικά με τη σχέση που ενδεχομένως θα σκεφτόταν κάποιος πως θα μπορούσε να έχει με τον συγκεκριμένο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ανέφερε ότι «προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού καθιστούμε γνωστό ότι ο όμιλος Χανδρή που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω ναυτιλιακών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, απολύτως καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση, σύνδεση ή συνέργεια έχει με τον πάροχο NRG».
Προφανώς η αναφορά της NRG περί «κύρους και αξιοπιστίας του ενεργειακού ομίλου Χανδρή» δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας να προσδώσει μια επώνυμη συσχέτιση με τον γνωστό επιχειρηματικό όμιλο προκειμένου να προσελκύσει πελάτες.
Άλλωστε η ίδια η NRG δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο στο ούτως ή άλλως σύντομο χρονικό διάστημα της λειτουργίας της που να δικαιολογεί την αναφορά στο «κύρος και την αξιοπιστία του ομίλου της».
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NRG είναι ο κ. Αλέξανδρος  Χανδρής, ο οποίος σύμφωνα με πληρoφορίες έχει μακρινή συγγενική σχέση με την οικογένεια Χανδρή.
 
Οικονομικά μεγέθη μέχρι το 2014

Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η επωνυμία της εταιρείας είναι «NRG TRADING HOUSE Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία» με αριθμό μητρώου 836160100 και ημερομηνία σύστασης 28 Ιουλίου 2008.
Αναζητώντας τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, εμφανίζεται να έχει καταθέσει στις 13 Ιουνίου του 2016 τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2014 με κωδικό αριθμό καταχώρησης 675632.   
Στον ετήσιο ισολογισμό του 2014 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κατά την τρίτη εταιρική χρήση, η εταιρεία πραγματοποίησε τζίρο συνολικού ύψους 3.141.942,50 ευρώ και παρουσίασε κέρδη 35.812,77 ευρώ.
Τα έξοδα διοίκησης, διάθεσης καθώς και τα χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε 300.622,01 ευρώ.  
Οι συνολικές δαπάνες χρήσεως ανήλθαν σε 96.989,67 ευρώ το 2013, οι οποίες έφθασαν τις 301.716,73 ευρώ το 2014.
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας το Δεκέμβριο του 2014 ανέρχονταν σε 821.004,65  ευρώ.
Επίσης γίνονται προβλέψεις για την πορεία της εταιρείας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ως εκτίμηση ότι η εταιρεία θα αυξήσει σημαντικά τόσο τα μερίδια αγοράς της στην προμήθεια όσο και τη δραστηριότητα της στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα την αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της το 2015.
Στην οικονομική κατάσταση του 2014 και στη σημείωση με τίτλο «Άλλα Σημαντικά Γεγονότα» αναφέρει ότι «η πορεία των εργασιών της εταιρείας από 1/1/2015 μέχρι σήμερα εμφανίζεται ιδιαίτερα ανοδική σε σχέση με την αντίστοιχη της προηγούμενης χρήσεως».
Τονίζει δε ότι «κανένα άλλο σημαντικό γεγονός δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα» και κάπως έτσι κλείνει ο κύκλος της ενημέρωσης για τις επιδόσεις της ανώνυμης εταιρείας για το 2015.
Η «NRG TRADING HOUSE Ενεργειακή Ανώνυμη» εμφανίζει λοιπόν στο ΓΕΜΗ τον ισολογισμό του 2014, ενώ για το 2015 δίνει ένα στίγμα ηρεμίας και αφήνει να εννοηθεί δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για κανέναν.  

 Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης