Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

VW: Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας να ηγηθεί στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

VW: Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας να ηγηθεί στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων
Η VW δήλωσε ότι θα λανσάρει περισσότερα από 30 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία τα επόμενα 10 χρόνια
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοινώνει ότι προχωρεί με ταχύ ρυθμό στην εκτέλεση μεταβατικού σχεδίου, με στόχο την αναβάθμιση του "πυρήνα" της αυτοκινητοβιομηχανίας και τη μετατροπή της σε παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Volkswagen αναφέρει ότι αναμένει να ολοκληρωθεί η επισκευή όλων των οχημάτων της με κινητήρα ντίζελ στην Ευρώπη που επηρεάζονται από τις συσκευές που η εταιρεία χρησιμοποίησε για να πλαστογραφήσει τις δοκιμές εκπομπών ρύπων.
"Τα πράγματα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο", δήλωσε εκ μέρους της εταιρείας ο Herbert Diess στην ετήσια επισκόπηση των επιδόσεων της εταιρείας στη γερμανική πόλη Wolfsburg την Παρασκευή (5/5).
Σύμφωνα με  την Deutsche Welle, στη Γερμανία σχεδόν όλα τα οχήματα έχουν ήδη αναβαθμιστεί λογισμικά, και σε ολόκληρη την Ευρώπη το ποσοστό αυτό παραμένει πάνω από το μισό.
Η εταιρεία βυθίστηκε στη χειρότερη κρίση της, όταν αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, ότι εγκατέστησε λογισμικό εξαπάτησης εκπομπών σε 11 εκατομμύρια πετρελαιοκινητήρες παγκοσμίως.
Η απάτη οδήγησε σε αλλαγές προσωπικού και στρατηγικής στην εταιρεία, με την Volkswagen να παρουσιάζει το φιλόδοξο σχέδιο της "Transform 2025+" με στόχο να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής, η VW δήλωσε ότι θα λανσάρει περισσότερα από 30 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία τα επόμενα 10 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης