Επιχειρήσεις

ENGIE και AES επεκτείνουν την συνεργασία για το LNG στην Κεντρική Αμερική

tags :
ENGIE και AES επεκτείνουν την συνεργασία για το LNG στην Κεντρική Αμερική
Η κοινοπραξία αποτελεί συνέχεια της κοινής συμφωνίας εμπορίας που υπογράφηκε από την ENGIE και την AES στα τέλη του περασμένου έτους, για την εμπορία LNG στην Καραϊβική
Η ENGIE και η AES Corporation συμφώνησαν στην ίδρυση κοινής επιχείρησης για την εμπορία και πώληση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε τρίτους στην Κεντρική Αμερική.
 Η κοινοπραξία θα χρησιμοποιήσει τον τερματικό σταθμό LNG της Costa Norte που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Colón του Παναμά, που ανήκει κατά 50/50 στην AES και την Inversiones Bahía.
Η συνολική χωρητικότητα του τερματικού σταθμού LNG της Costa Norte είναι περίπου 1,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως (mtpa), εκ των οποίων το 25% θα χρησιμοποιηθεί για τα 380 MW AES Colón CCGT που βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή.
Η ENGIE θα προμηθεύσει με πάνω από 0,4 mtpa LNG το  CCGT από το 2018.
Η εναπομένουσα τερματική ικανότητα είναι κατά κύριο λόγο διαθέσιμη για την κοινοπραξία να πωλεί σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένων 0,7 mtpa LNG προερχόμενων από την ENGIE κυρίως μέσω του έργου υγροποίησης Cameron στην Αμερική
Η κοινοπραξία αποτελεί συνέχεια της κοινής συμφωνίας εμπορίας που υπογράφηκε από την ENGIE και την AES στα τέλη του περασμένου έτους, όπου και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να εμπορευθούν από κοινού LNG στην Καραϊβική, από την εγκατάσταση επαναεριοποίησης Andres της AES στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Η συνδυασμένη ικανότητα επαναεριοποίησης του Andres στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Costa Norte στην Παναμά είναι περίπου 3 mtpa.
Η νέα συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για την ENGIE και την AES να προμηθεύουν LNG σε βιομηχανικούς πελάτες, να ενισχύσουν την περιορισμένη ζήτηση και να παράσχουν υπηρεσίες ανεφοδιασμού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης