Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kuwait Energy, η πρώτη εταιρεία από χώρα του ΟΠΕΚ στην χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου

tags :
Kuwait Energy, η πρώτη εταιρεία από χώρα του ΟΠΕΚ στην χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου
Η πετρελαϊκή εταιρεία σχεδιάζει IPO μέσω του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου - Αναμένει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια από την δημόσια εγγραφή
Η Kuwait Energy Plc,  σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά που θα την κάνει την πρώτη εταιρεία από χώρα  του ΟΠΕΚ εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Η εταιρεία αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια στην IPO, ανέφερε σε ανακοίνωση  στο χρηματιστήριο την Τετάρτη 3/5/2017.
Οι μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται τον Ιούνιο, δήλωσε ο ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας.
Η Kuwait Energy ιδρύθηκε το 2005 και διαθέτει 10 περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης, ανάπτυξης και παραγωγής στην Αίγυπτο, το Ιράκ, το Ομάν και την Υεμένη, επτά εκ των οποίων λειτουργούν, ανέφερε η ανακοίνωση.
Παρήγαγε 24.432 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως πέρυσι έναντι 24.988 βαρελιών την ημέρα το 2015.
Η εταιρεία επέλεξε την εισαγωγή στην αγορά του Λονδίνου, την ώρα που οι αρχές του Κουβέιτ εισάγουν αλλαγές για να προσελκύσουν περισσότερους ξένους επενδυτές στην τοπική αγορά μετοχών.
Μια επιτυχημένη IPO θα είναι η πρώτη στο Λονδίνο από μια επιχείρηση που εδρεύει στη Μέση Ανατολή από τον Ιούνιο του 2016, όταν η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας Adgorithms Ltd. εισήχθη στην αγορά.
Το  Κουβέιτ είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός στον ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Η Numis Corp. και η Bank of America Corp. είναι μεταξύ των  συντονιστών  και η EFG Hermes Holding SAE επικεφαλής  στην IPO.
Οι δημόσιες εγγραφές στο Λονδίνο ανήλθαν στα 2,4 δις. δολάρια κατά το τρέχον έτος, έναντι περίπου 3 δις.δολαρίων την ίδια περίοδο το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του  Bloomberg.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης