Επιχειρήσεις

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνουν η SolarCity της Tesla και η Sunrun

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπαίνουν η SolarCity της Tesla και η Sunrun
  Η SEC ερευνά αν οι εταιρείες αποκαλύπτουν επαρκώς τον αριθμό των πελατών που ακυρώνουν συμβάσεις για οικιακά ηλιακά συστήματα αμέσως μετά την υπογραφή τους
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ εξετάζει κατά πόσο οι ηλιακές εταιρείες Sunrun και SolarCity έχουν αποκρύψει τον αριθμό των πελατών που χάνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ερευνά αν οι εταιρείες αποκαλύπτουν επαρκώς τον αριθμό των πελατών που ακυρώνουν συμβάσεις για οικιακά ηλιακά συστήματα αμέσως μετά την υπογραφή τους, ανέφερε η έκθεση.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει ήδη εκδώσει μια κλήτευση στην Sunrun και έχει πάρει καταθέσεις από υπαλλήλους της Sunrun.
Ο οργανισμός «εξετάζει επίσης τη SolarCity», ανέφερε η εφημερίδα.
Ενώ εταιρείες ηλιακής ενέργειας έχουν αποκαλύψει ότι όλο και περισσότεροι πελάτες έχουν ακυρώσει συμβάσεις, δεν έχουν δώσει συγκεκριμένους αριθμούς ή πολλές λεπτομέρειες.
Οι ακυρώσεις των συμβάσεων αποτελούν δυνητικό δείκτη του βαθμού στον οποίο οι εταιρείες αυτές φτάνουν.
Η είδηση έρχεται καθώς η SolarCity, της Tesla  προετοιμάζεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και βρίσκεται λίγο  πριν από το προγραμματισμένο ντεμπούτο της στα ηλιακά κεραμίδια.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της SolarCity σε δήλωσή τους στη Wall Street Journal ανέφεραν ότι η εταιρεία «παραμένει επικεντρωμένη στην ποιότητα των εγκαταστημένων στοιχείων και  όχι στα ποσοστά ακύρωσης πριν την εγκατάσταση».
Επίσης, η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εγκαταλείπει την στρατηγική πώλησης από πόρτα σε πόρτα που χρησιμοποιεί η SolarCity  όπως και πολλοί άλλοι στη βιομηχανία.
Η Tesla απέκτησε την SolarCity τον περασμένο Νοέμβριο. Στην εταιρεία ηλιακής ενέργειας επικεφαλής ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ενώ συγγενείς του ήταν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της.
Η συμφωνία δέχθηκε έντονη κριτική από ορισμένους αναλυτές και επενδυτές καθώς είδαν  το deal ως διάσωση των συνεργατών του Musk.
Αλλά η συμφωνία είχε και υπερασπιστές. Για παράδειγμα, έλαβε την «ευλογία» των Υπηρεσιών Θεσμικών Μετόχων (ISS) που είδε τη συμφωνία ως ένα απαραίτητο βήμα στο σχέδιο της Tesla να γίνει μια ολοκληρωμένη εταιρεία βιώσιμης ενέργειας με "χαμηλό ασφάλιστρο".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης