Επιχειρήσεις

Διευρύνθηκαν οι ζημιές της εταιρείας διύλισης HollyFrontier - Αυξήθηκαν οι δαπάνες λόγω υψηλών τιμών πετρελαίου

tags :
Διευρύνθηκαν οι ζημιές της εταιρείας διύλισης HollyFrontier - Αυξήθηκαν οι δαπάνες λόγω υψηλών τιμών πετρελαίου
Ενισχύθηκαν τα έσοδα και οι πωλήσεις
Η αμερικανική εταιρεία διύλισης HollyFrontier Corp ανακοίνωσε μεγαλύτερη τριμηνιαία ζημιά από την αναμενόμενη, “πληγωμένη” από την αύξηση του λειτουργικού κόστους κατά 61%.
Ωστόσο, οι πωλήσεις και άλλα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 52,5% στα 3,08 δισ. δολάρια, καθώς επωφελήθηκαν από τις υψηλότερες τιμές πώλησης.
Η μέση τιμή πώλησης ανά παραγόμενο βαρέλι αυξήθηκε κατά 43,5% στα $ 66,62 το βαρέλι το τρίμηνο.
Η ισχυρή ζήτηση για ραφιναρισμένα προϊόντα και η μείωση των αποθεμάτων προσφέρουν μια «αίσθηση ελπίδας» στα διυλιστήρια, τα περιθώρια των οποίων μειώθηκαν απότομα το 2016.
Τα περιθώρια διύλισης της HollyFrontier αυξήθηκαν κατά 2% στα 7,74 δολάρια το βαρέλι.
Ωστόσο, οι δαπάνες για τα εργοστάσια ραφιναρίσματος αυξήθηκαν μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, που προκάλεσε η περικοπή παραγωγής του ΟΠΕΚ και η ανάκαμψη της ζήτησης.
Οι τιμές αργού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 51,78 δολ. το βαρέλι τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα και οι δαπάνες της HollyFrontier σημείωσαν άνοδο 61% στα 3,1 δισ. δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο.
Η καθαρή ζημία ήταν 45,5 εκατ. δολάρια ή 26 σεντ ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με κέρδος 21,3 εκατ. δολ. ή 12 σεντ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Τα καθαρά έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 12 εκατ. δολάρια.
Η εταιρεία σημείωσε καθαρή ζημιά 19 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με την Thomson Reuters μεγαλύτερη από την εκτίμηση για απώλεια 12 σεντ ανά μετοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης