Επιχειρήσεις

Μ.Χατζηδάκης (BETA): Αυτές οι ενεργειακές και βιομηχανικές εταιρίες ξεχώρισαν για το 2016

Μ.Χατζηδάκης (BETA): Αυτές οι ενεργειακές και βιομηχανικές εταιρίες ξεχώρισαν για το 2016
Oι εισηγμένες που εξέπληξαν θετικά σε σχέση με τα αποτελέσματά τους
Μετά από αρκετά τρίμηνα υψηλής προβλεψιμότητας οι θετικές εκπλήξεις επανήλθαν στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων.
Στους δυνατούς ισολογισμούς εξέπληξαν ευχάριστα την αγορά συγκαταλέγονται οι Motor-Οil, Coca-Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελληνικά Πετρέλαια, τόσο για το ύψος της κερδοφορίας, όσο και για τις ταμειακές ροές.
Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η κερδοφορία του ΟΤΕ, μετά από εταιρικούςμετασχηματισμούς του ΟΠΑΠ επηρεασμένη από την αύξηση του φόρου μικτών κερδών, ενώ η Καρέλιας συνέχισε την ανοδική της πορεία σε όλες τις γραμμές των κερδών της.
Οι τρεις εταιρίες από το χώρο των ανανεώσιμων πηγών, Άνεμος, Τέρνα Ενεργειακή και Envitec είχαν ισχυρό δ’ τρίμηνο ανεβάζοντας αισθητά την κερδοφορία τους.



Σε μεσαίου μεγέθους εταιρίες ξεχωρίζουν για την ποιοτική και δυναμική εικόνα τα αποτελέσματα των Σαράντη, Πλαστικά Θράκης, Quest – επηρεασμένα από έκτακτα.
Στις μικρότερες κατηγορίες εκτός από τους συνήθεις υπόπτους  Eltοn, Κανάκης, Καράτζης, Flexopack, Κυριακίδης, Κρι-Κρι, Πετρόπουλος) προστέθηκαν και νέα ονόματα.
Χαμηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα παρουσίασαν ακόμα εταιρίες που επηρεάστηκαν από έκτακτους παράγοντες όπως οι ΑΒΑΞ, Ελλάκτωρ μεβελτιώσεις όμως εντός του ισολογισμού.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης