Επιχειρήσεις

Η ιταλική Eni ανέλαβε την προμήθεια με LNG του Πακιστάν μέχρι το 2032

Η ιταλική Eni ανέλαβε την προμήθεια με LNG του Πακιστάν μέχρι το 2032
Η Eni θα προμηθεύει ετησίως με 11 εκατομμύρια τόνους ή το 25% του LNG που προμηθεύεται το Πακιστάν.
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni ανακοίνωσε, ότι κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 11 εκατομμυρίων τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου το χρόνο στο Πακιστάν μέχρι το 2032, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 25% των σημερινών εισαγωγών LNG της χώρας.
Το LNG θα παραδίδεται σε μια νέα πλωτή μονάδα FSRU, που θα αγκυροβοληθεί στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι του Πακιστάν, το Port Qasim, στη νότια παράκτια πόλη του Καράτσι.
Σημαντικό μέρος του LNG θα προέλθει από την Ινδονησία, όπου θα τεθεί σε λειτουργία ο τομέας Jangkrik που λειτουργεί από την Eni, τους επόμενους μήνες, ανέφερε η εταιρεία.
Η συμφωνία βοηθά την Eni να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίου προμηθευτή φυσικού αερίου στο Πακιστάν, το οποίο είναι σήμερα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές LNG παγκοσμίως, σημείωσε η εταιρεία.
Η Eni πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία μακροπρόθεσμης συμφωνίας για την πώληση αερίου που παράγεται στη μονάδα πλωτής υγροποίησης φυσικού αερίου Coral South της Μοζαμβίκης στην British Supermajor BP, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης