Επιχειρήσεις

Γερμανία: H IG Metall μπλοκάρει τα σχέδια της Thyssenkrupp για συγχώνευση με τη Tata Steel

Γερμανία: H IG Metall μπλοκάρει τα σχέδια της Thyssenkrupp για συγχώνευση με τη Tata Steel
Η Thyssenkrupp και η Tata Steel βρίσκονται σε συνομιλίες από τον Ιούλιο για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών χαλυβουργικών δραστηριοτήτων τους
Το γερμανικό εργατικό συνδικάτο IG Metall ζήτησε σήμερα 2/5/2017 να τερματιστούν οι συνομιλίες της εταιρίας Thyssenkrupp για τη συγχώνευση της ευρωπαϊκής της μονάδας χάλυβα με αυτή της ινδικής Tata Steel.
Η Thyssenkrupp και η Tata Steel βρίσκονται σε συνομιλίες από τον Ιούλιο για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών χαλυβουργικών δραστηριοτήτων τους προκειμένου να μειώσουν τα κόστη και την υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα, σε μια κίνηση που προκάλεσε ανησυχίες για περικοπές θέσεων εργασίας στη Γερμανία.
«Η διοίκηση πρέπει να θέσει τα σχέδια συγχώνευσης στον πάγο και να συζητήσει μαζί μας πώς ο όμιλος μπορεί να σημειώσει πρόοδο», δήλωσε ο Ντέτλεφ Βέτσελ από το συνδικάτο IG Metall, ο οποίος είναι επίσης μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Thyssenkrupp Steel Europe σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Η Thyssenkrupp παρουσίασε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά της για μείωση κόστους κατά 500 εκατ. ευρώ στη μονάδα χάλυβα.
 Η IG Metall έχει πει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην περικοπή 4.000 έως 27.000 θέσεων εργασίας στην Thyssenkrupp Steel Europe.
Οι επικεφαλής των συνδικάτων φοβούνται επίσης ότι ίσως υπάρξουν περισσότερες περικοπές στα γερμανικά εργοστάσια χάλυβα της Thyssenkrupp προκειμένου να δοθούν μεγαλύτερα περιθώρια στην προβληματική χαλυβουργία της Tata στο Πορτ Τάλμποτ της Ουαλίας, όπου έχει επιτευχθεί συμφωνία για την προστασία των θέσεων εργασίας και των επενδύσεων.
Το γερμανικό συνδικάτο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση αύριο στην πόλη Ντουίσμπουργκ, έδρα των κεντρικών γραφείων της Thyssenkrupp Steel Europe, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν αρκετές χιλιάδες εργαζομένων.
«Δεν μπορείς απλά να λες ότι οι μονάδες στη Βρετανία δεν θα επηρεαστούν και ο πέλεκυς να πέσει στη Γερμανία» δήλωσε ο Βέτσελ σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης