Επιχειρήσεις

Διαρροή αερίου σε εργοστάσιο πετροχημικής εταιρείας στην Σκοτία

tags :
Διαρροή αερίου σε εργοστάσιο πετροχημικής εταιρείας στην Σκοτία
Το εργοστάσιο της Ineos είναι το μοναδικό σκοτσέζικο διυλιστήριο, με δυνατότητα επεξεργασίας 200.000 βαρελιών αργού την ημέρα
Η διαρροή αερίου που αναφέρθηκε νωρίτερα από ένα εργοστάσιο της εταιρείας χημικών Ineos ετέθη υπό έλεγχο, ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκοτίας.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το συμβάν έχει τεθεί υπό έλεγχο στο εργοστάσιο και ειδικευμένο προσωπικό επιλαμβάνεται» του προβλήματος, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Η εταιρεία Ineos ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών χειρίζονται μια διαρροή αερίου σε αγωγό μέσα σε ένα μεγάλο εργοστάσιό της στο Γκρέιντζμαουθ της Σκοτίας, η οποία την οδήγησε να δώσει εντολή να απομακρυνθεί όλο το προσωπικό η παρουσία του οποίου δεν ήταν απαραίτητη.
Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός στο διυλιστήριο πετρελαίου και αερίου Κινέιλ.
Νωρίτερα, η Πυροσβεστική της Σκοτίας έστειλε οκτώ οχήματα στο εργοστάσιο και η αστυνομία απέκλεισε δρόμους γύρω από το εργοστάσιο.
Το εργοστάσιο, όπου εργάζονται πάνω από 1.300 άνθρωποι, συνεισφέρει το 4% του ΑΕΠ της Σκοτίας. Είναι το μοναδικό σκοτσέζικο διυλιστήριο, με δυνατότητα επεξεργασίας 200.000 βαρελιών αργού την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης