Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Noble Energy πώλησε έναντι 1,23 δισ. δολ. τα περιουσιακά της στοιχεία στο πεδίο Marcellus

tags :
Η Noble Energy πώλησε έναντι 1,23 δισ. δολ. τα περιουσιακά της στοιχεία στο πεδίο Marcellus
Η Noble ανακοίνωσε ότι πωλεί περιουσιακά στοιχεία που παράγουν 415 εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως  - Περίπου το 88% αυτής της παραγωγής είναι το αέριο και έχει αποθεματικά 1,5 τρισ.κ.π.
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Noble Energy Inc ανακοίνωσε  ότι προχώρησε στην πώληση  όλα των περιουσιακών της στοιχείων έρευνας και παραγωγής στο πεδίο του σχιστόλιθου Marcellus στη Βορειοδυτική Βιρτζίνια και τη Νότια Πενσυλβάνια για 1,23 δισ. δολάρια.
 Στην ανακοίνωσή της η  Noble δεν ανέφερε το όνομα του αγοραστή.
Η εταιρεία του Χιούστον ανακοίνωσε ότι τα 100 εκατομμύρια δολάρια της τιμής 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθούν σε τρεις ίσες  πληρωμές που θα καθορισθούν από τις περιφερειακές τιμές φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια.
Τα υπόλοιπα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια είναι μετρητά.
Η Noble δήλωσε ότι πωλεί περιουσιακά στοιχεία που παράγουν 415 εκατομμύρια κυβικά πόδια ισοδύναμου φυσικού αερίου ημερησίως σε 385.000 στρέμματα στη βόρεια Δυτική Βιρτζίνια και τη νότια Πενσυλβάνια. Περίπου το 88% αυτής της παραγωγής είναι το αέριο και έχει αποθεματικά ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών ισοδύναμου φυσικού αερίου.
Η συμφωνία του Noble αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.
Η εταιρεία σχεδιάζει να εξοφλήσει το χρέος από  την αγορά της  Clayton Williams Energy, στη λεκάνη Delaware στο δυτικό Τέξας.
Σε δήλωσή του σήμερα Τρίτη 2/4/2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noble, David Stover, τόνισε ότι το Marcellus έχει αποδώσει καλά τα τελευταία χρόνια, αλλά η εταιρεία έχει στρέψει την εστίασή του σε πιο κερδοφόρα πετρελαϊκά project.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης