Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τριπλασίασε τα κέρδη της στα 1,5 δισ. δολ. το α΄ τρίμηνο του 2017 σε ετήσια βάση η ΒΡ

Τριπλασίασε τα κέρδη της στα 1,5 δισ. δολ. το α΄ τρίμηνο του 2017 σε ετήσια βάση η ΒΡ
Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια από 532 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το α΄ τρίμηνο του 2016.
Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP σχεδόν τριπλασίασε τα κέρδη του κατά τους πρώτους 3 μήνες του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, καθώς επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου για την επίτευξη καλύτερων από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, όπως αναφέρει η Financial Times.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια από 532 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το α΄ τρίμηνο του 2016.
Μάλιστα, το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν κέρδη ύψους 1,26 δισ. δολαρίων.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές της BP αυξήθηκαν στα 4,4 δισ. δολάρια, εξαιρουμένων των εξόδων που σχετίζονται με την πετρελαιοκηλίδα Deepwater Horizon, από 3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρσι.
Αυτό βοήθησε τη BP να διατηρήσει το μερίδιό της σταθερό στα 10 σεντς ανά μετοχή, παρά μια σειρά πρόσφατων εξαγορών για την ανανέωση των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 5% το α΄ τρίμηνο του 2017 σε 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, καθώς η BP άρχισε να επωφελείται από το πρώτο από τα πολλά νέα έργα που θα τεθούν σε λειτουργία τους προσεχείς μήνες.
Τα αποτελέσματα αυτά σε συνδυασμό με εκείνα των ExxonMobil και Chevron, δείχνουν σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι συνολικά η βιομηχανία πετρελαίου ανακάμπτει, επωφελούμενη από την αύξηση κατά 80% των τιμών του πετρελαίου από τα χαμηλά 12 ετών που καταγράφηκαν στις αρχές του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης