Επιχειρήσεις

Πενταετές επιχειρηματικό πλάνο και νέο τρόπο τιμολόγησης του νερού προβλέπει για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το νέο μνημόνιο

Πενταετές επιχειρηματικό πλάνο και νέο τρόπο τιμολόγησης του νερού προβλέπει για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το νέο μνημόνιο
Ο καθορισμός των νέων κανόνων χρέωσης θα γίνει με βάση τις προτάσεις της Ειδικής Γραμματείας για το Νερό
Την προετοιμασία επιχειρηματικών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων και των βασικών έργων ανάπτυξης για τα επόμενα πέντε χρόνια, προβλέπει για τις εταιρίες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ  προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο.
Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «κλειδί» για την υλοποίηση επενδύσεων και για την προστασία των καταναλωτών όσον αφορά τις πολιτικές τιμολόγησης την ύπαρξη ενός σταθερού ρυθμιστικού καθεστώτος.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο της συμφωνίας, η κυβέρνηση οφείλει να υιοθετήσει τη νομοθεσία εκείνη που θα καθορίζει τους κανόνες χρέωσης για τις υπηρεσίες ύδρευσης με βάση τις προτάσεις της Ειδικής Γραμματείας για το Νερό, η οποία θα πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένη για να μπορέσει να εκτελεί  πλήρως τα καθήκοντά της και να λάβει κανονιστικές αποφάσεις με τον απαραίτητο βαθμό αυτονομίας.
Η Ειδική Γραμματεία για το Νερό, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών, θα δρομολογήσει σταδιακά από τον Απρίλιο του 2017 ένα σύστημα τακτικής συλλογής πληροφοριών και μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα πρέπει να καταρτίσει έκθεση αξιολόγησης για την ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος πληροφοριών.
Επιπλέον, θα αξιολογήσει τα επιχειρηματικά σχέδια των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης