Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Προς αποχώρηση περίπου 200 εργαζόμενοι που πληρούν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης

ΔΕΗ: Προς αποχώρηση περίπου 200 εργαζόμενοι που πληρούν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης
Παραδέχεται, ότι «είναι γεγονός, ότι αρκετοί εργαζόμενοι αν και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, επιλέγουν να παραμένουν στην εργασία».
Η ΔΕΗ διαψεύδει με ανακοίνωσή της δημοσιεύματα περί 600 στελεχών της επιχείρησης που υπηρετούν ακόμη παρά το προχωρημένο της ηλικίας του «εμποδίζοντας την εξέλιξη νεοτέρων», κάτι που αποδίδεται ότι ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, ότι σήμερα στη ΔΕΗ υπηρετούν 600 στελέχη προχωρημένης ηλικίας, τα οποία μάλιστα “εμποδίζουν την εξέλιξη νεοτέρων”».
Ωστόσο παραδέχεται, ότι «είναι γεγονός, ότι αρκετοί εργαζόμενοι, μεταξύ τους και λίγα στελέχη στην επιχείρηση, αν και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης επιλέγουν να παραμένουν στην εργασία για οικονομικούς κυρίως λόγους».
Υποστηρίζει ότι «η Διοίκηση αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα απολύτως με το συμφέρον της επιχείρησης, δεδομένης αφενός της εμπειρίας και αφετέρου της δυσκολίας πρόσληψης  νέου προσωπικού», καθώς όπως τονίζει «η ΔΕΗ θεωρείται ατυχώς ακόμη ανήκουσα στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα».
Γνωστοποιεί δε όσον αφορά στο θέμα των αποχωρήσεων εργαζομένων, ότι «ύστερα από επισταμένη μελέτη στο Δ.Σ. της 8ης Νοεμβρίου 2016 προωθείται εισήγηση για αποχώρηση 200 περίπου εργαζομένων, που έχουν συμπληρώσει τις συντάξιμες προϋποθέσεις».
Η ΔΕΗ απαντά και στα δημοσιεύματα περί λειτουργίας της Μεγαλόπολης Β΄ στο 30% της ισχύος της με ευθύνη της Διοίκησης της επιχείρησης, τα οποία επίσης αποδίσονται στον κ. Σκουρλέτη, χαρακτηρίζοντας τα «εντελώς αβάσιμα».
Όπως αναφέρει «η Μονάδα αυτή δεν έχει ακόμη παραληφθεί, ούτε προσωρινά, είναι σε περίοδο εγγύησης και για τα όποια προβλήματα αστοχιών ή βλαβών παρουσιάζονται, ευθύνεται ο Ανάδοχος, η δε επιχείρηση θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της σύμφωνα με τη σύμβαση».
Καταλήγοντας υποστηρίζει, ότι «τέτοιες βλάβες  παρουσιάστηκαν  το  τελευταίο  διάστημα  σε  Μετασχηματιστή  με  συνέπεια  τη λειτουργία της στο 50% της ισχύος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης