Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 295,6 εκατ. ευρώ το τίμημα για τη ΔΕΗ από τη μεταβίβαση του 25% του ΑΔΜΗΕ

Στα 295,6 εκατ. ευρώ το τίμημα για τη ΔΕΗ από τη μεταβίβαση του 25% του ΑΔΜΗΕ
Η ΔΕΗ θα πρέπει να αποπληρώσει ισόποσο ομόλογο αύριο Παρασκευή 28/4 ή την Δευτέρα 1/5
Upd Το ποσό των 295,608 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η ΔΕΗ από τη μεταβίβαση στην εταιρεία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ του 25% του ΑΔΜΗΕ.
Το ποσό αυτό θα δώσει μια σημαντική ανάσα ρευστότητας στην επιχείρηση η οποία ως γνωστό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Το σημερινό 27/4/2017 διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ έδωσε το "πράσινο φως" για την μεταβίβαση του ποσοστού του ΑΔΜΗΕ στο ελληνικό δημόσιο ενώ στις 23 Μαίου πρόκειται να συνέλθει η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης προκειμένου να εγκρίνει με τη σειρά της την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ.
Στο ΔΣ της ΔΕΗ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταψήφισαν την πρόταση για κατάργηση της θέσης εκπροσώπους τους στην ΟΚΕ.

Νωρίτερα το worldenergynews κατέγραφε:

Εκταμιεύεται σήμερα (27/4) το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκριναν στην ΔΕΗ οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς) και η Attica Bank και το οποίο έχει διετή διάρκεια
Παράλληλα το Δ.Σ. της ΔΕΗ συνεδριάζει για την έγκριση της μεταβίβασης του 25% του ΑΔΜΗΕ στην ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ και στην συνέχεια για τον ίδιο λόγο θα συγκληθεί Γ.Σ.
Αυτό άλλωστε αποτελεί προυπόθεση για την εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο.

Ωστόσο, αύριο Παρασκευή (28/4) ή τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας η ΔΕΗ θα πρέπει να αποπληρώσει ισόποσο ομόλογο, δηλαδή όπως θα λάβει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, έτσι θα τα δώσει προς αποπληρωμή.
Εν τω μεταξύ, ο οίκος Standard & Poor’s διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ στο CCC-, με κύκλους της επιχείρησης να χαρακτηρίζουν ως «σημαντική εξέλιξη», το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν υποβάθμισε την ΔΕΗ με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης