Επιχειρήσεις

Στα 35,39 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ζημίες της Frigoglass το 2016 - Πτώση 9% στις πωλήσεις

Στα 35,39 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ζημίες της Frigoglass το 2016 - Πτώση 9% στις πωλήσεις
Η πτώση των EBITDA έφτασε στο 24%, αφού διαμορφώθηκαν στα 40,123 εκατ. ευρώ.
Στα 35,392 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ζημίες της Frigoglass το 2016, από 36,503 εκατ. ευρώ το 2015.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 9%, στα 413,2 εκατ. ευρώ, από 453,881 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ η πτώση των EBITDA έφτασε στο 24%, αφού διαμορφώθηκαν στα 40,123 εκατ. ευρώ.
Οι διαπραγματεύσεις της Frigoglass με τον κύριο μέτοχό της Boval S.A., την επιτροπή ομολογιούχων και των συμμετεχουσών τραπεζών στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της κατέληξαν σε σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας τον Απρίλιο με εκτιμώμενη ολοκλήρωση τον Ιούλιο του 2017.
Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:
"Η αύξηση των πωλήσεων του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης στην Ευρώπη κυρίως λόγω της ανάκαμψης στη Ρωσία και των επιδόσεων του τομέα Service, αντισταθμίστηκε από την αρνητική επίδραση της υποτίμησης του Νάιρα και της πτώσης των πωλήσεων της δραστηριότητας υαλουργίας στο Ντουμπάι.
Εστιάζουμε στη διατήρηση της ανάπτυξης των πωλήσεων στην Ευρώπη και στην περαιτέρω επέκταση του τομέα Service το 2017, περιορίζοντας τον αντίκτυπο από το κλείσιμο του εργοστασίου της Κίνας στην Ασία. Εφαρμόζουμε επίσης πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας και άλλες πρωτοβουλίες στη Νιγηρία για να αντισταθμίσουμε τις επιπτώσεις της υποτίμησης του Νάιρα.
Μετά από μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων, καταλήξαμε σε συμφωνία με τον κύριο μέτοχό μας Boval, την επιτροπή ομολογιούχων και τις συμμετέχουσες τράπεζες στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του Ομίλου τον Απρίλιο. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ορόσημο για τη δημιουργία βιώσιμης κεφαλαιακής δομής."
Η Διοίκηση της Frigoglass διοργανώνει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή αναλυτών και επενδυτών. Διαβάστε λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στη σελίδα 10.

Επιχειρηματική Προοπτική

Ολοκληρώσαμε την επανεξέταση της κεφαλαιακής δομής και ανακοινώσαμε την υπογραφή συμφωνίας στις 13 Απριλίου 2017, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, η οποία θα υλοποιηθεί έως το τέλος Ιουλίου.
Η νέα κεφαλαιακή δομή αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα και να επιτρέψει στη διοίκηση της εταιρείας να εστιάσει περισσότερο στην επίτευξη στρατηγικών πρωτοβουλιών σχετιζόμενες με τους πελάτες και στην ενίσχυση της αποδοτικότητας, που θα βελτιώσει τις επιδόσεις μας.
Αναμένουμε ότι η οικονομική αβεβαιότητα θα παραμείνει σε κάποιες από τις βασικές αγορές μας και το 2017, παρά το ότι η Ρωσία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.
Σε αυτές τις συνθήκες της αγοράς, εστιάζουμε στην εδραίωση της επιτυχίας της σειράς ICOOL, για να αυξήσουμε το μερίδιο μας ανάμεσα στους εμφιαλωτές της Coca-Cola στην Ευρώπη.
Η δημιουργία της επιχειρηματικής υποδομής του τομέα παροχής υπηρεσιών (Service) για την είσοδο σε νέες αγορές και πελάτες σε όλη την Ευρώπη παραμένει μεταξύ των πρωταρχικών προτεραιοτήτων μας φέτος.
Πιστεύουμε ότι στην Αφρική, το ψυγείο Hybrid θα συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης και επίσης αναμένουμε νέες ροές εσόδων από την επέκταση των δραστηριοτήτων του τομέα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών (Service) στη Νιγηρία. Στην Ασία, εστιάζουμε στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τη διακοπή της παραγωγής στη Κίνα, μέσω της ανάπτυξης νέων προϊόντων και πρωτίστως ψυγείων για την κάλυψη των κενών στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας.
Στον Κλάδο Υαλουργίας, η Νιγηρία, η οποία αποτελεί τη βασική μας αγορά, αντιμετωπίζει οικονομική αβεβαιότητα λόγω της σημαντικής υποτίμησης του νομίσματος της τον Ιούνιο 2016. Η προτεραιότητά μας για το 2017 είναι, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, να απορροφήσουμε μερικώς το κόστος το οποίο σχετίζεται με την ως άνω υποτίμηση.
Στη δραστηριότητά μας στο Ντουμπάι, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του φούρνου και της περαιτέρω ανάπτυξης της πελατειακής βάσης στην Ασία, την Αυστραλία και σε άλλες αγορές.
Το 2017, οι κεφαλαιακές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν περίπου στα €28 εκατ. Οι δαπάνες θα προτεραιοποιηθούν προκειμένου να διασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη αξία των περιουσιακών μας στοιχείων, πάντα στο πλαίσιο της διατήρησης μιας βιώσιμης κεφαλαιακής δομής.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης