Επιχειρήσεις

Η Exxon Mobil σχεδιάζει αύξηση του μερίσματος παρά τις ανησυχίες για νέα ύφεση των τιμών

Η Exxon Mobil σχεδιάζει αύξηση του μερίσματος παρά τις ανησυχίες για νέα ύφεση των τιμών
Σύμφωνα όμως με τις μέσες προβλέψεις 13 αναλυτών τα καθαρά έσοδα της ExxonMobil το α΄ τρίμηνο του 2017 υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση στα 3,81 δισ. δολάρια.
Σε αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος στους μετόχους της αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil, παρά τις ανησυχίες για νέα ύφεση των τιμών του πετρελαίου, μεταδίδει το Bloomberg.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η ExxonMobil επιβράδυνε την τριμηνιαία αύξηση των μερισμάτων της τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας της χειρότερης διακύμανσης των τιμών τις τελευταίες δεκαετίες.
Τώρα, με τις τιμές του πετρελαίου να παραμένουν γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι και χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα αυξηθούν, οι αναλυτές διερωτώνται εάν η εταιρεία θα διατηρήσει τη συντηρητική στάση των τελευταίων 2 ετών ενισχύοντας τις ελεύθερες ταμειακές της ροές ή εάν θα ανταμείψει τους επενδυτές που εγκλωβίστηκαν στη μετοχή της.
Το 2016 ο αμερικανικός κολοσσός αύξησε το μέρισμα κατά 2 σεντς στα 75 σεντς.
Τώρα, οι εκτιμήσεις Bloomberg Dividend Forecasts αναφέρουν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη (26/4) μια αύξηση της τάξης των 4 σεντς ανά μετοχή.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο επικεφαλής της στρατηγικής ενέργειας στην Macro Risk Advisors, Chris Kettenmann, αναφέρει σε σημείωμα στους πελάτες της, ότι «η αύξηση των μερισμάτων αυτού του μεγέθους κινδυνεύει λόγω της επιδείνωσης των υποκείμενων ταμειακών ροών μέσω της ύφεσης της βιομηχανίας» και υπογραμμίζει, ότι «κανένας ασύμμετρος κίνδυνος δεν είναι μεγαλύτερος κατά την εκτίμησή μας, από ό, τι ο κίνδυνος των μερισμάτων στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου».
Σύμφωνα όμως με τις μέσες προβλέψεις 13 αναλυτών τους οποίους επικαλείται το Bloomberg, τα καθαρά έσοδα της ExxonMobil για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 πιθανόν υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 στα 3,81 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης