Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Deal 3 δισ. δολαρίων της GE Power στην Αλγερία

tags :
Deal 3 δισ. δολαρίων της GE Power στην Αλγερία
Η GE θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και λειτουργίας σε 10 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Αλγερία, οι οποίοι παράγουν 11 gigawatts ενέργειας, περίπου το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας
Η GE Power, εταιρεία  της General Electric Co, υπέγραψε συμφωνία αξίας μεγαλύτερης από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, με θυγατρική της αλγερινής χρηματιστηριακής εταιρίας Sonelgaz.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της GE Power, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 24/4/2017.
Στο πλαίσιο της 20ετούς σύμβασης με τη Sonelgaz SPE, η GE θα παρέχει μακροχρόνιες υπηρεσίες συντήρησης και λειτουργίας σε 10 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Αλγερία, οι οποίοι παράγουν 11 gigawatts ενέργειας, περίπου το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Η συμφωνία αναμένεται να εξοικονομήσει για τη Sonelgaz περίπου 2 δισ. δολ. σε κόστος αερίου για 20 χρόνια, ανακοίνωσε η GE.
Παράλληλα η GE θα προχωρήσει σε  αναβαθμίσεις τεχνολογίας φυσικού αερίου που θα αυξήσουν την ισχύ των εγκαταστάσεων κατά 420 megawatts και θα αναπτύξει τις βιομηχανικές εφαρμογές λογισμικού διαδικτύου χρησιμοποιώντας το λειτουργικό της σύστημα Predix, τη δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία της GE Power.
Η GE ήταν σε θέση να επεκτείνει τη συμφωνία μετά την απόκτηση της επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας και δικτύων της Alstom πέρυσι.
"Η συμφωνία παροχής υπηρεσιών θα καλύψει το σύνολο των εγκαταστάσεων, από τους αεριοστρόβιλους έως τον υπόλοιπο εξοπλισμό", ανέφερε σε συνέντευξή του ο Steve Bolze, διευθύνων σύμβουλος της GE Power.
Η συμφωνία ενισχύει την παρουσία της GE στην Αλγερία, όπου  βρίσκεται στην τοπική αγορά τέσσερις δεκαετίες.
Η GE Power, με έδρα το Schenectady της Νέας Υόρκης, υπέγραψε συμφωνία ύψους 2,7 δισ. δολ. με  τη Sonelgaz SPE το 2013 για την προμήθεια μεγάλων αεριοστροβίλων και  ανάλογης τεχνολογίας για εννέα σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα.
Το 2014, η GE υπέγραψε συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός βιομηχανικού συγκροτήματος για την παραγωγή αεριοστροβίλων και ατμοστρόβιλων με κοινή επιχείρηση με τη Sonelgaz που ονομάζεται General Electric Algeria Turbines.
Το συγκρότημα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο έτος, αντί του 2017 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δήλωσε ο Bolze ενώ ο πρώτος στρόβιλος θα παραδοθεί το 2019.
Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένη εκπαίδευση για 1.000 τεχνικούς πεδίου  καθώς και θέσεις της GE για πιθανή συνεργασία με τη Sonelgaz σε υπηρεσίες συντήρησης και επιχειρησιακής λειτουργίας σε άλλες περιοχές της Αφρικής.
Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα κοινοπραξία της ALGESCO με τη Sonelgaz για την επισκευή των στροβίλων και τη δημιουργία ενός κέντρου επισκευών.
Η GE θα χρησιμοποιήσει επίσης τη θυγατρική της Sonelgaz MEI για να κατασκευάσει ανταλλακτικά για τις τουρμπίνες GE, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης