Επιχειρήσεις

Νομικό – φορολογικό σύμβουλο αναζητά η εταιρία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB

Νομικό – φορολογικό σύμβουλο αναζητά η εταιρία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 2 Μαϊου για τη διεκδίκηση του έργου
Σε αναζήτηση νομικού συμβούλου εξειδικευμένου σε φορολογικά ζητήματα βρίσκεται η εταιρία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου, ICGB, προωθώντας όλες τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την κατασκευή του αγωγού ο οποίος επί του παρόντος αναμένει «παγωμένος» λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Βουλγαρία αλλά και του περιορισμένου ενδιαφέροντος στο τελευταίο market test τον περασμένο Οκτώβριο.
Η διενέργεια ενός ακόμη market test αναβάλλεται από μήνα σε μήνα κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη Βουλγαρία και η ICGB, προχωρεί σε περιφερειακές κινήσεις, όπως ο διαγωνισμένος για εξεύρεση νομικού συμβούλου προκειμένου να κρατήσει ζωντανό το project.
Σύμφωνα με την προκήρυξη για το νομικό - φορολογικό σύμβουλο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ως τις 2 Μαϊου, στα γραφεία του ICGB στη Σόφια, ενώ η επιλογή του συμβούλου θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και κατόπιν διαπραγμάτευσης που θα γίνει στις 16 και 17 Μαΐου 2017 με τους υποψηφίους που πληρούν τις προδιαγραφές της προκήρυξης.
Μεταξύ άλλων, η εταιρία που θα επιλεγεί καλείται να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για το φορολογικό καθεστώς που σχετίζεται με το project τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, όσο και της λειτουργίας του λαμβάνοντας υπόψη τη διασυνοριακή υπόσταση του έργου, τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, το ΦΠΑ κατά την κατασκευή και τη λειτουργία,  το γεγονός ότι από το σύνολο του αγωγού, τα 151 χλμ. θα βρίσκονται σε βουλγαρικό έδαφος και τα υπόλοιπα 31 χλμ. σε ελληνικό έδαφος κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να προσδιοριστεί το επίπεδο φορολογίας στα έσοδα της εταιρίας που μπορεί να φορολογηθούν από τις ελληνικές αρχές, καθώς και άλλα συναφή ζητήματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός IGB είναι έργο που αναπτύσσει η εταιρία ICGB με μετόχους τη βουλγαρική ΒΕΗ με μερίδιο 50% και την IGI Poseidon, μικτή εταιρία 50-50 ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison. O αγωγός σχεδιάζεται να ξεκινήσει από την περιοχή της Κομοτηνής, όπου θα συνδεθεί με τα συστήματα αγωγών του ΔΕΣΦΑ και του ΤΑΡ και θα καταλήγει στη Stara Zagora της Βουλγαρίας, όπου θα συνδεθεί με το σύστημα της Bulgartransgaz.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης