Επιχειρήσεις

Χατζηδάκης (ΝΔ): Παλαβή η πολιτική της κυβέρνησης στη ΔΕΗ με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας

Χατζηδάκης (ΝΔ): Παλαβή η πολιτική της κυβέρνησης στη ΔΕΗ με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας
Με το μοντέλο της ΝΔ για τη ΔΕΗ προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.
Την θέση ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην ενέργεια και στη ΔΕΗ είναι παλαβή με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης, ο κ.Χατζηδάκης έκανε λόγο για θράσος από την πλευρά της εφημερίδας να κατηγορεί τη ΝΔ ότι θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της Αυγής υποστηρίζει ότι «ο Κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, υποσχόμενος, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση, να τους εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα τα υπάρχοντά της».
«Παρεμβαίνοντας στο παραπέντε της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παραμείνουν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και να εξαιρεθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες από την απελευθέρωση της αγοράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει: Να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να εκχωρηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να παραχωρηθούν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και να επανέλθει το παλαιό σχέδιο (Σαμαρά) για την εκχώρηση της μικρής ΔΕΗ» αναφέρει το δημοσίευμα.
Απαντώντας στο δημοσίευμα ο κ.Χατζηδάκης αφού υποστήριξε ότι με το μοντέλο της ΝΔ προστατεύονται οι θέσεις εργασίας, υποστήριξε πως «ενώ υπήρξε πολιτική ψηφισμένη από την κυβέρνηση Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ, περάσαμε στη μισή ΔΕΗ χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο, με την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου - τρόικας».
Ο κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο λαθρεμπόριο καυσίμων κατηγορώντας την κυβέρνηση για ελλιπείς ελέγχους.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στοιχεία, το 2014 έγιναν 27.365 έλεγχοι ενώ το 2016 μόλις 2.567 έλεγχοι.
«Είμαστε επτάμιση φορές κάτω, με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που είχε υποσχεθεί πως θα είχε ως προτεραιότητα την πάταξη του λαθρεμπορίου» τόνισε ο κ Χατζηδάκης.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης