Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αμπού Ντάμπι: Πώληση μονάδων πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική σχεδιάζει η Taqa

tags :
Αμπού Ντάμπι: Πώληση μονάδων πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική σχεδιάζει η Taqa
Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες ρεκόρ 5,2 δισ $ το περασμένο έτος
Η κρατική εταιρεία Abu Dhabi National Energy Co  γνωστή και ως Taqa, η οποία επενδύει σε μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο εξωτερικό  σχεδιάζει  να πουλήσει πηγάδια, που έχουν υψηλό κόστος, στη Βόρεια Αμερική, μετά τις απώλειες ρεκόρ 5,2 δισεκατομμύρια $ που σημείωσε το  περασμένο έτος.
Σύμφωνα με το Bloomberg μετά από ένα διετές πρόγραμμα για τη μείωση του κόστους, οι επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου  της Taqa στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη έχουν «θετικές ταμειακές ροές,» δήλωσε ο Saeed Al Hamad Dhaheri, Chief Operating Officer της εταιρείας.
Η Taqa σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερο στην επιχείρηση υδρογονανθράκων στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, συμπλήρωσε.
Η Taqa έχει διαγράψει περιουσιακά στοιχεία, έχει προχωρήσει στην πώληση επιχειρήσεων, την μείωση  δαπανών και θέσεων εργασίας   μετά τις  απώλειες που κατέγραψε  λόγω των εξαγορών και των χαμηλών τιμών του αργού  για πάνω από τα δύο τελευταία χρόνια.
Η εταιρεία νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε ζημίες ύψους 19 δισ ντιρχάμ  ενώ έχασε 1,8 δισ ντιρχάμ το προηγούμενο έτος.
Η Taqa έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση 3,4 δισ ντιρχάμ.
Το Αμπού Ντάμπι, κατέχει περίπου το 6 % των αποθεμάτων αργού στον κόσμο, και έχει προχωρήσει στη συγχώνευση κρατικών επιχειρήσεων με στόχο να μειώσει το κόστος και να αντιμετωπίσει την μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου από τα 115 $ το βαρέλι  που βρισκόταν το 2014.
Τα συμβόλαια του brent διαπραγματεύονται  τώρα σε περίπου 55 $ το βαρέλι.
«Δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια για την πώληση περιουσιακών στοιχείων ή την έξοδο από οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες αγορές μας μας», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η Taqa  «θα συνεχίσει να εξετάζει τα περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να αξιολογήσει τις επιλογές για τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου» και μπορεί να πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και στον Καναδά  , δήλωσε ο Αλ Dhaheri.
«Σχεδιάζουμε την πώληση κάποιων πηγαδιών και την ανάπτυξη  βασικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ συνεχίζουμε την κύρια δραστηριότητα μας στη Βόρεια Αμερική», είπε αργότερα, μετά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στο Άμπου Ντάμπι.
Η εταιρεία, με μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Άμπου Ντάμπι, κοιτάσματα φυσικού αερίου στον Καναδά και ένα έργο άντλησης πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ, περιόρισε τις δαπάνες κατά 4,5 δισεκατομμύρια ντιρχάμ ($ 1,2 δισ.) κατά τα τελευταία δύο χρόνια και προχώρησε σε  μείωση των δαπανών κεφαλαίου, σχεδόν το διπλάσιο του ποσού αυτού δήλωσε ο Al Dhaheri κατά την ετήσια συνεδρίαση.
Η Taqa θα επενδύσει περίπου 1,8 δισ ντιρχάμ φέτος, από 1,1 δισ ντιρχάμ το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης