Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Eni κλείνει μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου στη Νότια Ιταλία

tags :
Η Eni κλείνει μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου στη Νότια Ιταλία
Το κέντρο βρίσκεται στην περιοχή Val d'Agri και παράγει περίπου 75.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα
Η ιταλική εταιρεία Eni ανακοίνωσε την Τρίτη 18/4/2017 ότι έχει αποφασίσει να κλείσει προσωρινά μια μονάδα επεξεργασίας που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο εγχώριο τομέα πετρελαίου στη νότια Ιταλία μετά από αίτημα των τοπικών αρχών.
Το κλείσιμο του κέντρου του πετρελαίου στον τομέα Val d'Agri έγινε μετά από αίτημα της περιφερειακής κυβέρνησης της Basilicata καθώς  υπήρξαν διαρροές από τις δεξαμενές αποθήκευσης στο χώρο.
Το κέντρο βρίσκεται στην περιοχή  Val d'Agri και παράγει περίπου 75.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Ανήκει κατά 61% στην Eni, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατέχει η Royal Dutch Shell.
Το περασμένο Σάββατο, η περιφερειακή κυβέρνηση επεσήμανε ότι έχει κατ' επανάληψη ζητήσει  από την Eni να προχωρήσει στη λήψη μέτρων και να ακολουθήσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για να σταματήσει η μόλυνση του εδάφους από τις διαρροές.
Η Eni από την πλευρά της ανακοίνωσε την Τρίτη 18/4/2017 ότι έχει αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο και να γίνει σεβαστή η θέση των τοπικών αρχών, αλλά πρόσθεσε ότι είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από τις περιφερειακές αρχές.
Το κέντρο του πετρελαίου έκλεισε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου έτους μετά από έρευνες για παράνομη διακίνηση αποβλήτων.
Η παραγωγή ξεκίνησε και πάλι τον Αύγουστο, αλλά το κλείσιμο είχε σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της Eni.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης