Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kαι εποχικούς για αρχαιολογικά προσλαμβάνει η ΔΕΗ!

Kαι εποχικούς για αρχαιολογικά προσλαμβάνει η ΔΕΗ!
Πρόκειται για προσωπικό που θα εργασθεί για οκτώ μήνες στις εφορείες Αρχαιοτήτων Φλώρινας και Κοζάνης
Στην πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας έως 8 μήνες προχωρεί το υπουργείο Πολιτισμού.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας του έκτακτου αυτού προσωπικού θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ.
Η σχετική υπουργική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, που αποκάλυψε η ιστοσελίδα Newmoney και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επείγουσα και αφορά την πρόσληψη 2.338 σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το σύνολο των θέσεων αυτών θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από τη ΔΕΗ, όπως εξάλλου αναφέρει η υπουργική απόφαση, και αφορούν δύο συγκεκριμένες εφορείες Αρχαιοτήτων, της Φλώρινας και της Κοζάνης.
Περιοχές δηλαδή όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει συνδεθεί σε ένα μεγάλο βαθμό με τη ΔΕΗ, τις μονάδες παραγωγής ενέργειας και τα ορυχεία λιγνίτη.
Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες αφορούν 1.840 εργάτες, 319 αρχαιολόγους και άλλες ειδικότητες, όπως αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, συντηρητές αρχαιοτήτων, τοπογράφους, φύλακες κοκ.

Στη ΔΕΗ ο «λογαριασμός» των προσλήψεων

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο αιτιολογικό η υπουργική απόφαση εγκρίνεται έχοντας υπόψη «το γεγονός ότι η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του προσωπικού δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η οποία δεν επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της ίδιας της ΔΕΗ, η οποία αναζητεί εναγωνίως ρευστότητα ενώ παράλληλα αγωνίζεται για να εισπράξει έστω μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών που ξεπερνούν τα 2,2 δις ευρώ.
Πηγές της ΔΕΗ αναφέρουν ότι η πραγματοποίηση αρχαιολογικών ερευνών με χρηματοδότηση της επιχείρησης στα λιγνιτορυχεία τόσο της Δυτικής Μακεδονίας όσο και της Μεγαλόπολης αποτελεί πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες αυτές οδήγησαν στο να βρεθεί ο σκελετός Μαμούθ στη Μεγαλόπολη.
Πάντως ο επείγον χαρακτήρας της διαδικασίας αλλά και ο μεγάλος αριθμός των προσληφθέντων εποχιακών εργαζομένων μόνο στη Δυτική Μακεδονία δεν θα πρέπει να θεωρείται άσχετος από το κύμα αντίδρασης που έχει προκαλέσει σε Κοζάνη και Φλώρινα η προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.     

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης