Επιχειρήσεις

Μπαίνει τέλος στη διαμάχη ΔΕΗ - Αλουμίνιον της Ελλάδος – Πόσο θα ωφεληθούν οι δύο εταιρείες από τη συμφωνία

Μπαίνει τέλος στη διαμάχη ΔΕΗ - Αλουμίνιον της Ελλάδος – Πόσο θα ωφεληθούν οι δύο εταιρείες από τη συμφωνία
Σύμφωνα με αναλυτές η βελτίωση της αποτίμησης της Μυτιληναίος θα μπορούσε να είναι της τάξης των 0,75 ευρώ ανά μετοχή
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θα δώσει την πρόταση για την λύση της διαφοράς με την Αλουμίνιον της Ελλάδος προς έγκριση στη γενική συνέλευση και σύμφωνα με την πρόταση η ΔΕΗ θα μειώσει τη χρέωση κατά 5 ευρώ ανά MWh και συγκεκριμένα θα φτάσει στα 31,6 ευρώ (χωρίς άλλες πρόσθετες χρεώσεις).
Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη για την Μυτιληναίος και η Euroxx σημειώνει πως βελτιώνει τις προοπτικές των κερδών και επηρεάζει θετικά την αποτίμηση.
Η ΑΧΕ αναφέρει πως αυτή η συμφωνία βάζει τέλος σε μία μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών και θα ευνοήσει και τις δύο εταιρείες.
Από την πλευρά της η ΔΕΗ θα λάβει προπληρωμή 100 εκατ. ευρώ για τη χρήση ενέργειας για ένα έτος από 1/7/2016 που βελτιώνει τη ρευστότητα της εταιρείας, κάτι που το χρειάζεται στην τρέχουσα χρονική περίοδο.
Από την άλλη η βελτίωση της αποτίμησης της Μυτιληναίος θα μπορούσε να είναι της τάξης των 0,75 ευρώ ανά μετοχή ή +11% ενώ θα δώσει περίπου 13 εκατ. ευρώ στα EBITDA του ομίλου.
Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ πήρε χθες την απόφαση να θέσει στη γενική συνέλευση της απόφαση για τους όρους τιμολόγησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Πιο αναλυτικά αναφέρει πως οι όροι θα ισχύουν από 1/7/2016 έως 31/12/2020.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης