Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με ρεύμα της Ήρων θα λειτουργούν τα 4.000 πρακτορεία του ΟΠΑΠ – Θα προσφέρει έκπτωση 30% στην τιμή της κιλοβατώρας

Με ρεύμα της Ήρων θα λειτουργούν τα 4.000 πρακτορεία του ΟΠΑΠ – Θα προσφέρει έκπτωση 30% στην τιμή της κιλοβατώρας
Το μερίδιο αγοράς της εταιρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασε τον Μάρτιο το 3% με αποτέλεσμα η Ήρων να αναδειχθεί στην πρώτη θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων ρεύματος
Το deal της χρονιάς έκανε η εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Ήρων με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, προχωρώντας στην υπογραφή συμφωνίας για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για όλα τα πρακτορεία του Οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έκπτωση που θα λάβουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ ανέρχεται σε ποσοστό 30%.
Πρόκειται για γενναία έκπτωση στην αξία του ρεύματος, καθώς η τιμή της κιλοβατώρας θα διαμορφώνεται στα 0,056 ευρώ.  
Ο πρόεδρος των πρακτορείων του ΟΠΑΠ Αττικής κ. Γιώργος Πουλημάς ανέφερε στο World Εnergy Νews ότι η συμφωνία δίνει μεγάλη ανάσα στους πράκτορες του ΟΠΑΠ, μιας και μειώνει σημαντικά το κόστος του ρεύματος.
Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ένα μεσαίο κατάστημα του ΟΠΑΠ στη γειτονιά πληρώνει κατά μέσο όρο 600 με 700 ευρώ το δίμηνο σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Περίπου το 65% του λογαριασμού, δηλαδή περί τα 400 ευρώ, αφορά στην αξία του ρεύματος.
Έτσι, με βάση τη νέα συμφωνία για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρία Ήρων του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, η αξία του ρεύματος θα είναι μειωμένη έως και 120 ευρώ το δίμηνο.
Ο τελικός λογαριασμός ρεύματος θα μειωθεί περαιτέρω καθώς οι ρυθμιζόμενες χρώσεις όπως και ο υπολογισμός του ΦΠΑ έχουν ως βάση τη αξία του ρεύματος.

Ενίσχυση θέσης, διεύρυνση μεριδίου αγοράς

Η εταιρεία Ήρων από την άλλη πλευρά, με τη συμφωνία αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά ενέργειας, προσθέτοντας στο πελατολόγιό της περισσότερους από 4.000 πράκτορες του ΟΠΑΠ ανά την επικράτεια.
Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους η εταιρεία Ήρων διευρύνει διαρκώς το μερίδιο αγοράς που ελέγχει στην παροχή ενέργειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ, τον Ιανουάριο ο όγκος της κατανάλωσης ρεύματος που παρείχε η επιχείρηση διαμορφώθηκε ως ποσοστό στο 2,49% και ένα μήνα αργότερα αυξήθηκε στο 2,78%.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το μερίδιο αγοράς της Ήρων για το μήνα Μάρτιο ενδεχομένως ξεπέρασε το 3% με αποτέλεσμα η εταιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης