Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βεύη και Μελίτη 2: Αναζητούνται διαφανείς όροι για επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ

Βεύη και Μελίτη 2: Αναζητούνται διαφανείς όροι για επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ
Που οδηγούν οι πολιτικές εξελίξεις και εσωκομματικές αντπαραθέσεις
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του κ. Σταθάκη για την ανακοίνωση της ιδιωτικοποίησης του ορυχείου της Βεύης αλλά και για την επένδυση της κινεζικής CMEC αξίζει να επισημαθούν τα εξής:
Τι είχε πει ο υπουργός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τη ΔΕΗ, όπου αφήνει σαφέστατες αιχμές για τη συνεργασία με τη CMEC.

"Υπάρχουν προφανώς θέματα με κάποιες επενδυτικές επιλογές της ΔΕΗ.
Ανοικτό είναι αυτό το θέμα και προς συζήτηση.
Δεν θα το κρύψουμε, το ξέρει και τοπική η κοινωνία και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Εγείρονται διάφορα θέματα με κάποιες επενδυτικές επιλογές ανοικτό όμως είναι το θέμα και είναι μέρος μιας συζήτησης που θα την κάνουμε αναγκαστικά το επόμενο διάστημα".

Οι εξελίξεις που τινάζουν στον αέρα εμμέσως πλην σαφώς την συμφωνία ΔΕΗ - CMEC, που τόσο προβλήθηκε πριν από μερικούς μήνες και είχε επιτευχθεί με την προσωπική σφραγίδα του προέδρου της ΔΕΗ αναδεικνύουν και μερικές ακόμα παραμέτρους.

Εκφράζει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις καθώς ο κ.Σταθάκης  είναι ο δεύτερος κατά σειρά υπουργός που αμφισβητεί στον Παναγιωτάκη και την ίδια στιγμή η ΝΔ τον καλεί για εξηγήσεις στη Βουλή

Φαίνεται επίσης  να αποτελεί ταυτόχρονα και μια μια κόντρα σε σχέση με επιχειρηματικά στρατόπεδα. 
Κινέζοι και Ακτωρ από τη μια πλευρά και Ρώσοι από την άλλη.
Είναι γνωστό ότι η Gazprom απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση, το θέτει κάθε φορά που γίνονται διαπραγματεύσεις- την απευθείας ανάθεση της Μελίτης 2 και των ορυχείων της Βεύης έναντι των υδροηλεκτρικών Πευκόφυτου και Συκιά που προέβλεπε η διακρατική συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου αλλά δεν προχώρησαν γιατί συνδέονται με την εκτροπή του Αχελώου που δεν έγινε.
Οι Ρώσοι και η Gazprom στο παρελθόν έχουν προβάλλει και δημοσίως το αίτημά τους και μάλιστα όχι τυχαία όταν εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά η συμφωνία ΔΕΗ Κινέζων.
Οπως και να έχει όμως το πράγμα πρέπει να πρυτανεύσει η διαφάνεια και το κρατικό συμφέρον για μια μεγάλη δουλειά, όπως αυτή γύρω από την οποία συνδέονται επενδύσεις δισ ειδικά σε μια περίοδο που τα ιδιωτικά κεφάλαια θα ασχοληθούν με μονάδες της ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης