Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Petronas: Σε χώρο της Shell θα μεταφέρει το τερματικό LNG στον Καναδά

tags :
Petronas: Σε χώρο της Shell θα μεταφέρει το τερματικό LNG στον Καναδά
Το νησί Ridley μπορεί να είναι μεταξύ των πολλών επιλογών που διερευνώνται δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας
 Η εταιρεία της Μαλαισίας Petroliam Nasional Bhd  εξετάζει την κατασκευή ενός εξαγωγικού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου ύψους 27 δις. $ στον βορειοδυτικό Καναδά στο χώρο ενός εγκαταλελειμμένου ενεργειακού project, της Royal Dutch Shell Plc, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Ενώ η Petronas - όπως είναι είναι γνωστή η κρατική εταιρεία – δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει με το έργο Pacific Northwest LNG στην British Columbia, το νησί Ridley της Shell «θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές» ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Wan Zulkiflee Wan Ariffin  σε συνέντευξή του στην Κουάλα Λουμπούρ σύμφωνα με το Bloomberg.
Το έργο Pacific Northwest LNG έλαβε έγκριση από την καναδική κυβερνητική το Σεπτέμβριο μετά από πάνω από τρία χρόνια αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, οικολόγους, επιστήμονες και αυτόχθονες κοινότητες.
Την ίδια στιγμή, το έργο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά τις προτάσεις 18 εξαγωγέων φυσικού αερίου για περιορισμό του παγκόσμιου πλεονάσματος που έχει βυθίσει τις τιμές.



Η Shell ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου ότι έχει σταματήσει το έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νησί Ridley, που αποκτήθηκε στο πλαίσιο της συγχώνευσής της με τον όμιλο BG.
Το νησί βρίσκεται δίπλα στο νησάκι, όπου Petronas σχεδιάζει το δικό της τερματικό.
Η Petronas έχει ήδη σχεδιάσει τη μεταφορά των εγκαταστάσεων υποδοχής του έργου στο Ridley σε μια προσπάθεια να περιορισθούν οι αντιδράσεις  και ενδεχομένως να εξοικονομήσει περίπου $ 1 δις. εξαλείφοντας την ανάγκη για δημιουργία γέφυρας πάνω από τον  ευαίσθητο θαλάσσιο χώρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης