Επιχειρήσεις

Η BB Energy αγόρασε τέρμιναλ diesel της Morgan Stanley στην Αυστραλία

Η BB Energy αγόρασε τέρμιναλ diesel της Morgan Stanley στην Αυστραλία
Το αυστραλιανό τερματικό στο Mackay του Queensland διαθέτει 75.000 κυβικά μέτρα δεξαμενών πετρελαίου
Η BB Energy αγόρασε το τέρμιναλ diesel της Morgan Stanley στην Αυστραλία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της  σε νέες αγορές εκτός Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 28/3/2017 η εμπορική εταιρεία.
Η αμερικανική τράπεζα και οι ανταγωνιστές της JPMorgan Chase & Co, Deutsche Bank και Goldman Sachs έχουν προχωρήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων τους σε commodity μετά την ενίσχυση των ελέγχων της Fed και των ρυθμιστικών αρχών στις συμμετοχές του τομέα στην Wall Street τα τελευταία χρόνια.
Η Morgan Stanley πούλησε τη φυσική αγορά πετρελαίου και την ομάδα διαπραγμάτευσης της αμερικανικής Castleton Commodities το 2015, αλλά διατηρεί συμμετοχές στον διαχειριστή πετρελαιοφόρων Heidmar και σε επιχείρηση θαλάσσιων υπηρεσιών.
Η Morgan Stanley αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τη συμφωνία BB Ενέργειας.
Το αυστραλιανό τερματικό στο Mackay του Queensland διαθέτει 75.000 κυβικά μέτρα δεξαμενών πετρελαίου.
Το λιμάνι ανατέθηκε στην Morgan Stanley τον Δεκέμβριο του 2014 μέσω της Pioneer Energy Holdings PTY.
«Με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του τομέα των ορυχείων της προμήθειας ντίζελ και το δίκτυο των συναλλαγών στην Άπω Ανατολή, πιστεύουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ρόλο στην αγορά της Αυστραλίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BB Energy Mohamed Bassatne.
Η εξαγορά της BB Energy είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στην Αυστραλία.
Η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο στο Brisbane μέχρι τον Απρίλιο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες εμπορίας.
Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου κίνησης στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, δήλωσε ο Bassatne, προσθέτοντας ότι το τερματικό Mackay εξαγοράσθηκε μέσω της θυγατρικής BB Energy's Wala Β Terminal Holding PTY Ltd.
Η BB Energy's που ιδρύθηκε το 1937 στο Λίβανο, διαπραγματεύεται περίπου 17 εκατ. τόνους αργού και προϊόντων διύλισης τον χρόνο και έχει γραφεία σε Σιγκαπούρη, Λονδίνο, Ντουμπάι και Χιούστον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης